DVTK beharangozó

2020.02.08. 10:00

Idei veretlenek presztízsmeccse

Legutóbb öt éve állt ilyen jól a DVTK, tizenkilenc lejátszott bajnokit követően.

Berecz Csaba

A játékosok és a stáb tagjai megköszönték a szurkolók buzdítását a hétközi, felcsúti mérkőzés után

Fotó: Homoky György

A labdarúgó NB I. 19. fordulójában, szombaton 17.00-tól Diósgyőri VTK – Debreceni VSC mérkőzést rendeznek a Diósgyőri Stadionban. A két piros-fehér csapat csatája az előző hetek eredményei alapján érdekes meccsnek ígérkezik, hiszen a 12 gárdát felvonultató mezőnyben hat olyan együttes van, amelyik az idén még veretlen: az első négy helyezett gárda mellett a DVTK és a DVSC az, amelyik az idén még nem kapott ki. A bajnoki egyik érdekessége az lesz, hogy a diósgyőriek egyik ikonikus labdarúgója, a 2000-es évek legnépszerűbb játékosa, Vitelki Zoltán – aki a DVTK első csapatánál kétszer is csak beugróként kapott szerepet – a debreceni kispadon vezetőedzőként lesz részese az összecsapásnak.

A kettő között 2 pont

A hajdú-bihari gárdát az év elejétől irányító trénerrel az Újpestet hazai környezetben 4–0-ra múlták felül, majd a Puskás vendégeként gól nélküli döntetlenre végeztek, legutóbb pedig Debrecenben 1–1-et játszottak a Fehérvár ellen. A DVTK ettől is eredményesebb évkezdetet produkált, a Feczkó Tamás vezetőedző által dirigált csapat előbb nyert a Zalaegerszegnél 3–1-re, majd a Kaposvárt győzte le idehaza 2–0-ra, szerdán pedig 2–2-re végzett a Puskás otthonában. Ez utóbbi eredménnyel megőrizte az 5. helyét a tabellán a Diósgyőr, és a 19 forduló alatt összegyűjtött 26 pontjuk az eddigi legjobb termésük és helyezésük ennyi játéknap után, amióta bevezették a 33 fordulós bajnokságot. Ettől jobban, 19 kör után, legutóbb az eddigi legutolsó 16 csapatos bajnokságban álltak, a 2014/15-ös évadban az 5. helyen tanyázva 33 pontnál jártak.

A DVTK most 8 egységre van a kieső helytől, és tőlük a DVSC, amelynek van egy FTC elleni elmaradt meccse, mindössze 2 ponttal van lemaradva. Vagyis két hasonló helyzetben, jó formában lévő csapat csap ma össze.

Reális, de…

– A játék összképe alapján reális eredmény született a szerdai, Puskás elleni idegenbeli bajnokin, de ezzel együtt is azt gondolom, hogy két pontot otthagytunk Felcsúton – mondta Feczkó Tamás, a DVTK vezetőedzője, akinek elsőként a hétközi bajnokit, az emberelőnyben, a 92. percben, a hazaiak kapusa által szerzett egyenlítő gólt hoztuk fel témaként. – Ismét egy hajrában kapott lesgóllal veszítettünk 2 pontot a Puskás ellen. Én így látom, de ez ellen tenni már nem tudunk, így nem érdemes ezzel foglalkozni. Ugyanis újabb ellenfél vár ránk. A Debrecen nagyon jó formában van, az eredményeik azt mutatják, hogy a csapat új edzője, Vitelki Zoltán megtalálta az összhangot a játékosokkal, úgyhogy nehéz meccs előtt állunk.

Azt is felvetettük a diósgyőri szakvezetőnek, hogy mivel az edzői stábból Pajkos Jánosnak a feladata, hogy az ellenfeleket feltérképezze, így neki, debreceni lakosként vélhetően a DVSC-vel kapcsolatos „képalkotás” könnyen ment, és a hajdúsági gárdáról tudnak a diósgyőri öltözőben a legtöbbet.

– Minden csapatból becsületesen felkészülünk, a lehető legtöbb információt igyekszünk összeszedni minden esetben. Azt azonban nem tudjuk mérni, hogy melyik ellenfélről van több ismeretünk egy adott meccs előtt. Kétségtelen, hogy a DVSC jobban szem előtt van, de nekünk minden mérkőzésen az az elsődleges, hogy a saját játékunk domináljon, minimális szinten alkalmazkodva az ellenfélhez – felelte Feczkó Tamás, majd így folytatta: – A Debreceni VSC egy jól kontrázó csapat, fontos, hogy figyeljünk arra, hogy ne legyen erre lehetőségük, hogy ne tudjanak helyzeteket kialakítani. Ezenkívül a pontrúgásaikra is nagy figyelmet kell fordítani.

Csak egy

Mint azt a diósgyőri vezetőedzőtől megtudtuk: a keretnek csupán egy olyan tagja van, aki nem bevethető, Makrai még dolgozik a visszatérésén. Viszont több olyan játékos is van, aki fizikálisan még nem tart ott, hogy kezdőként lehessen rájuk számítani, de ezzel együtt is van válogatási, választási lehetősége a diósgyőri vezetőedzőnek.

– Ahhoz, hogy folytatni tudjuk az elmúlt hetek eredményességét, ugyanazt az agresszív játékot kell produkálnunk, mint az előző meccseken – mondta Feczkó Tamás, arra a kérdésre válaszolva, hogy mit vár csapatától a mostani bajnokin, majd így folytatta: – A sikeres szerepléshez arra is szükség lenne, hogy a helyzeteinket jó százalékban használjuk ki. A cél az, hogy a fantasztikus szurkolótáborunkkal együtt tudjunk majd ünnepelni a meccs végén. Ennek érdekében igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!