DVTK

2020.02.07. 18:30

Alap a múlt megbecsülése

Nem biztos, hogy ott valósul meg az első elnök szobra, mint ahová először gondolták.

A tájékoztató résztvevői

Három héttel ezelőtt számoltunk be arról, hogy a Diósgyőr Szurkolók Közössége Egyesület szobrot szeretne állítani a DVTK első elnökének, Vanger Vilmosnak, aki 1910. február 6-ától töltötte be ezt a tisztséget, és amelyet Oka Simonnak adott át 1912-ben. Ezenkívül akkor az is elhangzott, hogy a stadionnal szemben lévő területet, a DVTK Egészségügyi Centrum és az Inkubátorház között, szeretnék Vanger Vilmos térre keresztelni.

A tulajdonosok támogatják

Hollósy András önkormányzati képviselő, a DVTK szpíkere a tegnapi újabb sajtótájékoztatón az alábbiakat mondta: „Ahhoz képest, mint amit korábban elmondtunk, történtek események, lépések, például hogy Miskolc MJV vezetése egyöntetűen csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez, illetve a labdarúgócsapat többségi tulajdonosa is szívügyének tekinti ezt a dolgot. Mi sem számítottunk ekkora érdeklődésre, támogatásra, ha ez a szobor megvalósul, akkor azzal a 110 éves évfordulón méltó emléket kaphat az első elnök.” Arra a felvetésre, hogy mennyibe kerülhet az alkotás, Hollósy András nem tudott konkrét számot mondani, de azt hozzátette: reméli, nem lesz gond az anyagiak összegyűjtésével.

Gyűjtés is lehet

Bajusz Gábor DSZK elnökségi tag az alábbiakat nyilatkozta helyszín témában: „A kezdeményezés elején a régi stadionétterem melletti teret javasoltuk, azonban a várossal és a klubbal történt egyeztetések után, mivel nagy fejlesztések vannak, új helyszínek is felmerültek. Egy kerekasztalt szeretnénk létrehozni, ahol majd tudunk egyeztetni a részletekről ebben is. Tervezünk közadakozást, a tulajdonosok létrehoznak majd egy alszámlát, amelyre minden szurkoló tud utalni.”

Csík Zoltán – aki szintén DSZK elnökségi tag – azt tartotta fontosnak megjegyezni, hogy a szurkolók magukénak érzik az ötletet, a kezdeményezést, s hogy most, a DVSC ellen még nem, de később terveznek kihelyezni gyűjtődobozokat a támogatások részére. „Alap, hogy a klub és mi is megbecsüljük a múltat” – hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!