Beruházás

2020.01.02. 09:00

Sportpark épül a Győri kapuban

Készülőben van a város egyik legnagyobb kondiparkja.

Pap Gyula

Kondipark

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

A polgármesteri választási kampány finisében elhangzott ígéret szerint Miskolcon a Győri kapuban épül a város egyik legnagyobb kondiparkja. A beruházás körülményeiről, részleteiről kérdeztük Erdei Sándor Zsoltot a 12. választókörzethez tartozó terület önkormányzati képviselőjét. Kérésünkre a képviselő Kaáli Csabától a Miskolci Sportcentrum Kft. üzemeltetési vezetőjétől megtudta, hogy az Ifjúsági Sporttelepen megvalósuló sportpark a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium programja keretében jön létre, melynek beruházási értéke megközelíti a 12 millió forintot.

A 100 százalékos állami támogatás mellett az önkormányzat vállalta az előkészítő talajmunkák és akadálymentes járda kialakítását. A kivitelezés megkezdődött. A betonalapok beöntése és annak kötése után az eszközök telepítése következik, és 2020 tavaszán, amint az időjárás engedi, történhet meg az akadálymentes járda kialakítása, mely közvetlen kapcsolatot biztosít majd az Ifjúsági Sporttelep belső közlekedőútja és a sportpark között.

A beruházás során az egyetemi sportközpontban találhatóhoz hasonló, 150 négyzetméter alapterületű szabadtéri edzőpark valósul meg.


A kondipark eszközei

1. elemcsoport: függeszkedő, húzódzkodó, 2. típusú húzódzkodó, 2. típusú tolódzkodó

2. elemcsoport: fellépő egység (4 db fellépő)

3. elemcsoport: fekvőtámaszozó egység (3db fekvőtámaszozó)

4. elemcsoport: létra függeszkedő

5. elemcsoport: 1. típusú tolódzkodó, 3. típusú tolódzkodó, 3. típusú húzódzkodó

6. elemcsoport: korlát, bordásfal, hasizom-erősítő, hátizom-erősítő, 4. típusú húzódzkodó, 2 db 3. típusú húzódzkodó, 6 db 4. típusú húzódzkodó, 4. típusú tolódzkodó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!