Aluinvent-DVTK

2020.01.06. 14:30

Rangadónak indult, de sima lett a Győr elleni meccs vége

Magabiztosan, jó játékkal nyerte meg az év első meccsét a diósgyőri női kosárlabdacsapat.

Berecz Csaba

Kányási (a labdával) is jó teljesítményt nyújtott

Fotó: Ádám János

A női kosárlabda NB I 14. fordulójában, szombaton este az Aluinvent-DVTK csapata az UNI Győr Mély-Út együttesét fogadta. A találkozón a hazaiak fiatalja, Kiss A. betegség miatt nem tudott pályára lépni.

Morrison

Az első negyed elején a hazaiak a palánk alatt jeleskedtek, a Diósgyőr két magas játékosa 4 perc alatt 10 pontot szerzett, Goree kettővel termelt többet, mint Morrison. A túloldalon Raksányiék elsősorban a középtávolikkal igyekeztek tartani a lépést (12-8). A játékrész közepén, miután Morrison beérte pontban Goreet, Ygueravide bevágta az est első tripláját (14-11). Aztán amikor Walker-Kimbrough leindítás, Morrison pedig a hárompontos vonal mögül volt eredményes, a vendégek szakvezetője időt kért (19-11). És centert cserélt, az új amerikai játékosát, Hollivayt küldte be Barnai helyett. Ezzel elindult a csere lavina, rövid időn belül hazai részről négyen érkeztek, a vendégeknél pedig további három kosaras kapott lehetőséget. Az új összetételben is a DVTK volt a jobb, Skoric duplájával lett 10 egység a csapatok között, a játékrész végén pedig Goree ért el centergólt (25-13).

A második menetben is Ygueravide talált be először, de aztán a hazaiak 70 másodperc alatt 7 pontot szereztek, és Morrison triplája már sok volt a vendégek trénerének, időt kért (32-15). De a Diósgyőr nem állt le, a játékrész közepén Medgyessy trojkát szerzett, és ezzel több mint 20 pont lett a két csapat között (38-17). Dombai duplákkal faragott a hátrányból, emiatt Cziczás edző is kikérte első idejét (38-21), a hosszú szünet előtt 19 másodperccel pedig a másodikat. Ez utóbbit követően már nem esett gól, így ,,csak” 18 pontos DVTK előnnyel mehettek az öltözőbe a csapatok (45-27).

Térfélcsere után

Térfélcsere után Walker-Kimbrough előbb egy hárompontost szerzett, majd Medgyessy asszisztját tolta be a gyűrűbe (50-27). Nem sokkal később az adott okot örömre a hazai oldalon, hogy Medgyessy középtávoli kísérlete célba ért, és a bónusz büntetője is, amit azért járt, mert dobás közben szabálytalankodtak vele (55-29). A 28. percben, amikor a jól játszó Kányási triplát jegyeztetett magának (64-37) már régen nem volt kérdéses, hogy ezt a meccset ki nyeri. Utóbbi játékos labdaszerzése után Morrison fejezte be góllal a hazaiak támadását, ezzel kerek lett különbség a harmadik negyed végére (72-42).

Nem tűnt kompaktnak a Győr, a szakvezetőjük a csapat két rutinos magyarját, Varga Zs.-t, és Czankot is szinte alig játszatta, utóbbi csak az utolsó játékrészben kapott lehetőséget. A DVTK viszont őrizte tisztes előnyét, a negyedik negyed közepén is 30 volt a két csapat között (83-53). A sok jó egyéni teljesítménnyel előrukkoló, és csapatszinten is jobban játszó piros-fehér gárda teljesen megérdemelten nyert, részben annak köszönhetően, hogy jó védekezése mellett sokkal jobban, pontosabban dobott.


Aluinvent-DVTK – UNI Győr Mély-Út 89-64 (25-13, 20-14, 27-15, 17-22)

Miskolc, 900 néző. V.: Papp P., Balog A., Balogh Gy.

Aluinvent-DVTK: MEDGYESSY (8/3), KÁNYÁSI (6/3), WALKER-KIMBROUGH (18/3), GOREE (14), MORRISON (28/6). Csere: Zele (3/3), Pusztai (2), Skoric (8), Szűcs R. (2), Katona (-). Vezetőedző: Cziczás László.

UNI Győr Mély-Út: Ygueravide (12/6), Dombai (8), Raksányi (9/3), HRUSCAKOVA (17/3), Barnai (6). Csere: Hollivay (7), Dul (-), Papp K. (2), Török (-), Varga Zs. (-), Czank (3/3). Vezetőedző: Merim Mehmedovic.

Cziczás László: – Úgy gondolom, hogy amire készültünk, abból védekezésben nagyon sok mindent megvalósítottunk. Nagyon büszke vagyok a lányokra, három negyeden át majdnem tökéletesen játszottunk, mind védekezésben, mind pedig támadásban. Örülünk annak, hogy ennyien kilátogattak, és szurkoltak nekünk, remélem, hogy ez a jövőben is így lesz.

Merim Mehmedovic: – Tudtuk, hogy a DVTK jól összerakott csapat. Mi nagyon kellemetlen helyzetben vagyunk, az edzőváltás után még nem tiszta minden, elkezdtünk egy olyan munkát, ami eltér attól, amit az elődöm végzett. Nem volt sok időnk építeni az újat a mostani meccs előtt, remélem, hogy a következő mérkőzésen többet tudunk majd mutatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!