VRCK

2020.01.22. 16:30

Minden eredmény előfordulhat

Szerdán Magyar Kupa elődöntő-visszavágót játszik Budapesten a Vegyész RC röplabda csapata.

Molnár István

Fotó: Vajda János

Egy hét alatt harmadik alkalommal találkozik egymással a Vegyész RC Kazincbarcika, és a Pénzügyőr SE élvonalbeli férfi röplabdacsapata. A két gárda múlt szerdán a Magyar Kupa elődöntő első felvonását vívta a borsodi városban, azon meccset a vendég fővárosiak nyerték 3:1-re. A felek vasárnap ismét farkasszemet néztek, mégpedig az Extraliga harmadik játéknapján a budapesti Kőér utcai sportcsarnokban. A meccs több mint 100 perces kemény csatát, és ismét PSE-sikert hozott (3:2). A harmadik közös összecsapás ma következik, szintén a fővárosban a kupa elődöntő visszavágója, 20 órától.

Jelenleg összeszokottabbak

Először az erőltetett menetről kérdeztük Marek Kardost, a VRCK vezetőedzőjét.

– Fizikailag rendben vannak a játékosok – közölte a tréner. – Nyilván ilyenkor, amikor egymást követik a meccsek, nem olyan edzésmunkát végeznek a csapat tagjai, mint amikor hetente kell játszani. A mérkőzéseket követően oda kell figyelni a regenerálásra, és szem előtt kell tartani azt is, hogy minden szempontból fel kell készülni a soron következő összecsapásra. Például hétfőn és kedden könnyített kondiprogramon vettek részt a játékosaink, majd a teremben a csapatrész gyakorlatokon, illetve a taktikán volt a hangsúly.

Vasárnap jó kis bajnoki meccset vívtak egymással a csapatok, de most sem jött össze a siker…

– Apróságok döntenek ide vagy oda, annyira kiegyenlítettek az erőviszonyok – jegyezte meg Marek Kardos. – A Pénzügyőr jelenleg összeszokottabb, ez látszik a fogadásukon, valamint bátrabban nyitnak. Jobban hozzá vannak szokva saját termükhöz, nálunk a felugrásos nyitást többen is nehezebben tudják végrehajtani, mert magasabban dobják a labdát, mint PSE-csarnok belmagassága. Mi azonban a múltkor sokkal határozottabbak voltunk mezőnyvédekezésben és blokkvédekezésben. Amikor a nyitásokkal sikerült őket távol tartani a hálótól, akkor magas labdákkal kellett operálniuk, amely kevésbé hatékony.

A pillanatnyi formán

A VRCK nyilvánvalóan pozitív gondolatokkal megy bele a ma esti kupavisszavágóba, annak ellenére, hogy erős győzelmi kényszerben vannak, tehát csak keveset hibázhatnak…

– Már túl vagyunk két közös meccsen, ráadásul ezek közvetlenül egymás után jöttek, a felvételeket megnéztük – árulta el Marek Kardos. – Átbeszéljük mindig a tennivalókat, esetenként személyesen is, hogy bizonyos szituációkban milyen megoldásokat kell, érdemes választani. Azt kell folytatnunk, amit vasárnap hoztunk a pályán, akkor, amikor nyomás alatt tartottuk őket. Ezúttal ki kellene ezt a szakaszt tolni, valamennyi szettre, akárhány is lesz szerdán. Ezt egyáltalán nem tartom megvalósíthatatlannak, az esély megvan rá. Ennek a visszavágónak az a pikantériája, hogy gyakorlatilag az összes forgatókönyv előfordulhat: az is, hogy a Pénzügyőr nyer 3:0-ra, az is, hogy mi, de az is, hogy ismét maratoni lesz a csata. Minden azon múlik, hogy a játékosok milyen formát hoznak aznap, az adott időszakban. Az nem vigasztal bennünket, hogy mostanság jó meccseken veszítünk, mindent elkövetünk annak érdekében, hogy a teljesítményünk győzelemmel, győzelmekkel párosuljon.

A vezetőedző azt is hozzátette, nincs értelme abba belemenni, hogy melyik gárdának van nagyobb sansza a döntőbe kerülni, csakis arra figyel, hogy az ő csapata legyen – különösen – a játszmák végén az élesebb, a pontosabb, a határozottabb. A tények kedvéért: a VRCK-nak az első mérkőzés eredményének ismeretében 3:0-ra vagy 3:1-re kellene nyernie ahhoz, hogy aranyszett döntsön a fináléba kerülésről.

A másikon

A másik ágon a Fino Kaposvár, valamint a Kecskeméti RC együttese küzd egymással. Az első felvonást január 15-én, a somogyi megyeszékhelyen a házigazdák nyerték 3:0-ra. A visszavágót január 30-án, csütörtökön 18.30-tól rendezik a „hírös” városban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában