Megye II.

2020.01.28. 11:00

A nyáron döntenek az őszről

Az élen telel az Emődi Általános Iskola Diáksport Egyesület labdarúgó csapata.

Kolodzey Tamás

Harc a labdáért az Emőd – Vatta mérkőzésen. Dr. Fekete Ákos (sárgában, előtérben), a háttérben Remény Balázs (sárgában)

Forrás: ÉM-archívum

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei II. osztályú bajnokság Közép csoportjának őszi szezonja után Emődi ÁIDSE 39 ponttal áll az élen. A képzeletbeli dobogósok tülekedésére jellemző, hogy az emődiek jobb gólkülönbségükkel előzik meg a Hernádnémeti SE-t, míg a 2 egység hátránnyal a harmadik lépcsőfokon tanyázó Sajószöged KTK szintén igényt tarthat arra, hogy tavasszal beleszóljon a feljutás kérdésébe.

Kilencet kaptak

– A rajt előtt az első hat hely valamelyikének megszerzését tűztük ki, ebben pedig benne volt a listavezetői pozíció is – kezdte Vass László, az emődiek edzője, aki játékosként, majd szakvezetőként már egy évtizede szolgálja a város futballéletét, ráadásul pedig osztályvezetőként a polgármesteri hivatalban dolgozik. – A mezőny ketté szakadt: az első részhez tartozók sokkal jobban teljesítettek az átlagtól, a többiek azonban lejjebb csúsztak, általánosságban pedig valamelyest gyengült a színvonal. Ami minket illet: a csapat egységében látom a jó szereplésünket: keretünk hetven százalékát a helyi labdarúgók alkotják, a minőséget jelentő „idegenek” pedig jól egészítik ki a társaságot – éppen ezért egyénileg nem emelek ki senkit. A mérleget a számok nyelvére fordítva meg kell állapítanom, hogy a kilenc kapott gólunk nem csak a megyében, hanem talán országos léptékkel mérve is kuriózum, továbbá a hatvan szerzett találatunkra is büszkék lehetünk. Régi vágású ember vagyok rám, vallom a hajdani értékeket, amely azzal kezdődik, hogy végy egy jó kapust… Nos, nálunk mindenki védekezik és mindenki támad, itt van a kutya elásva, persze ezt bírni kell, erő nélkül nem megy. Mi hetente kétszer edzünk – ehhez a pluszt a meccsek adják –, legalábbis erre törekszünk, bár keretünk valamennyi tagja nem nem jelenik meg ezeket a tréningeken, mert a fiúk természetesen dolgoznak, vagy tanulnak.

Változatlan kerettel

Vass László vallja, hogy a tavaszi szezon hosszú lesz, még bármi történhet:

– Az első négy közül bármelyik gárda kiharcolja az aranyérmet, ugyanis a Bükkzsérccel is számolok, persze nem biztos, hogy náluk újra arról a megyei elitről álmodnak, amelyet már megjártak. A sorsolásunk rossz: Hernádnémetire és Sajószögedre is utazunk és bizony ezen a két mérkőzésen valószínűleg eldől a sorsunk. Keretünk változatlan lesz: senki nem jelentette be távozási szándékát, ugyanakkor átigazolási tervünk sincs, de nincs is szükségünk arra, hogy változtassunk. Ami pedig a majdani zárórát illeti: a folyón akkor kell átlépni, amikor odaérünk, ennyit a megyei I. osztályról, azaz arról, hogy neveznénk-e a magasabb osztályra. Az önkormányzat a főszponzorunk – köszönet érte Fekete Tibor polgármesternek és a képviselő testület tagjainak –, az egyesület semmiben nem szenved hiányt, létesítmény helyzetünk is kiváló. Szóval tesszük a dolgunkat, becsülettel végig hajtjuk a tavaszi idényt, aztán kiderül, hogy a lelkesedésünk és tudásunk mire lesz elegendő.

Száz helyi gyerek játszik

Emődön nem érheti panasz a ház elejét az utánpótlás-nevelés oldaláról sem. Részt vesznek a Bozsik-programon, van 7, 9, 11 és 13 évesekből álló csapatuk, működtetik U16-os és U19-es együttesüket, összességében pedig száz városi diáknak nyújtanak sportolási lehetőséget, ennek következtében bizakodással tekinthetnek a jövőbe.

Az Emődi Általános Iskola Diáksport Egyesület gólszerzői:

17 gólos: Petró Attila

10 gólos: Nagy Sándor, Rémiás Márton

9 gólos: Jakab Dániel

6 gólos: Bodnár Zoltán

5 gólos: Jakab Szabolcs

1 gólos: Lengyel Péter, Petruska Levente, Reményi Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!