MKC

2019.12.16. 14:30

Négy nap alatt kétszer győztek

A mezőkövesdiek megfejelték kupabravúrjukat, a bajnokságban is megverték a Gyöngyöst.

Kolodzey Tamás

Varjú (a labdával) volt a mezőny egyik legjobbja

Fotó: Tóth Balázs

A múlt szerdán a hevesiek otthonában harcolták ki MK-nyolcaddöntős sikerüket a piros-fehérek, akik szombaton este NB I.-es pontvadászat 13. fordulója keretében otthon megint a gyöngyösiekkel meccseltek.

Pompásan ment

Az első percek rohanást hoztak. Varsandán ziccert hagyott ki, akárcsak Radnic. Eladott labdák után a védekezésből kivette a részét Dávid M. is, mert szükség volt a kilóira. Kovács B. két lövése nem ment be, Pásztor I. viszont kettőt fogott. Jancsó bevágta hetesét, majd Vilovski rontott, Menyhárt és Varjú azonban jól célzott (13. perc: 6–2). Konkoly Csaba kiborult, időt kért, de fordulatot nem tudott elérni. Szöllősi, Dávid M. és Stankovic középen kiválóan működött, Radnic és Menyhárt pedig kihasználta lehetőségeit. Vendégkiállítást követően Kovács B. szerzett labdát, Varjúhoz passzolt, aki az üres kapuba helyezett, sőt Menyhárt balról volt eredményes (19. perc: 10–4). A vendégek nem tudtak mit kezdeni ellenfelükkel, akcióikat gyakran mellé lövéssel fejezték be (26. 13–7). A hazaiak minden tagja hozzátette a magáét a játékhoz: Halilbegovic átlövésekből termelt gólokat, a szélsők menetrendszerűen futottak, Pásztor I. pedig egy büntetőt kétszer védett ki. Működött a rotáció is, így a félidőre kiharcolt hat gólos különbség nagy reményekkel kecsegtetett.

Szívós volt a Gyöngyös

Viszont azoknak lett igazuk, akik a szünetben azt mondták, hogy még nincs lefutva semmi. Menyhárt elpuskázta ziccerét (ekkor megsérült a csereként beállt Buzogány kapus), a HE–DO B. BRAUN csapata pedig feljebb tolta védekezését, ezzel sok levegőt szívott el a hazaiak kulcsemberei elől. Kilenc perc alatt 2–6-os szériát produkáltak Markezék (39. perc: 17–15), és természetesen volt Buday-időkérés is. Mojsilov állt a borsodiak kapuja elé, Stankovic és Horváth L. találata pedig jókor jött (19–15). A küzdelem helyenként birkózássá vált, miközben 19–18, majd 22–21 lett az állás. Amikor Menyhárt 24–21-re alakított, úgy tűnt, hogy eldőlt a találkozó, de két gyors gyöngyösi gól (57. perc: 24–23) megint kérdésessé tette a pontok sorsát. Ekkor Varjú megint megrázta magát (26–23), majd Buday Dániel 10 másodperccel a vége előtt valószínűleg csak „alibiből” kért időt, és amikor összedugták a fejüket, már gratulálhatott tanítványainak az újabb szép, és picit váratlan diadalhoz. Amitől féltek az MKC háza táján – bő egy hét, négy mérkőzés –, az sikerült a legjobban, így örömteli ünnepnapjaik lesznek.

Jegyzőkönyv: Mezőkövesdi KC – HE–DO B. BRAUN Gyöngyös 26–24 (15–9)

Mezőkövesd, 550 néző. V.: Andorka, Hucker.

Mezőkövesdi KC: PÁSZTOR I. – VARJÚ (5/1), STANKOVIC (4), Radnic (2), Martins (1), Kovács B. (1), MENYHÁRT (4). Csere: MOJSILOV (kapus), HORVÁTH L. (4), Jancsó (1/1), Halilbegovic (3), Szöllősi O. (1), Dávid M. (–), Zelei (–). Vezetőedző: Buday Dániel.

HE–DO B. BRAUN Gyöngyös: Tóth M. – Urbán (–), MARKEZ (5/1), Hegedűs (2), Gerdán (–), Varsandán (3/1), DURIS (5). Csere: Buzogány (kapus), Sipeki (–), Papp B. (–), HERCEG (5), Gábori (4), Vilovski (–), Gráf (–), Ubornyák (–), Újvári (–). Vezetőedző: Konkoly Csaba.

Kiállítások: 2, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 3/2.

Buday Dániel: – Sok dolog kavarog a fejemben. Szűkösen vagyunk, bő egy hét alatt pedig négy meccsünk volt, éreztem is, hogy fáradtak, de nagyon motiváltak a fiúk. Nagyot küzdöttek, úgy harcoltak, mint az oroszlán és meg tudták fojtani a Gyöngyöst, ennek tudható be a siker. A közönségünknek is kijár az elismerésből.

Konkoly Csaba: – Az otthoniaknak csak gratulálni tudok. Ami minket illet: mérhetetlenül csalódott vagyok a csapat mutatott játéka miatt. Szépen akartuk az évet búcsúztatni, ez nem jött össze, és csak magunkat okolhatjuk. Az egyetlen pozitívum, hogy a második félidőben nem játszottunk alárendelt szerepet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!