Jegesmedvék

2019.11.18. 16:00

Beach volt a Macik nyerőembere

A Tipsport Liga 22. fordulója keretében testvérvárosi rangadót vívott Miskolc és Kassa csapata.

Kolodzey Tamás

Fotó: Vajda János

A péntek esti, Gyetva elleni hazai meccsükön a szezon talán leggyengébb játékát nyújtották a Macik, akik fiaskójuk feledtetésére készültek. Mivel a kassaiakkal szemben eddig jól ment nekik, bizakodásukat erre is építették. Játékosaik közül sérülés miatt Gőz, Magosi és Ritó hiányzott.

Beach kezdte

Elhagyott korong utáni Ross-fonákkal indult a meccs, majd a 3. percben egy távoli lövés után lecsorgót Jokel közelről, könnyűszerrel (Rajna a jégen hasalt) tett a háló bal oldalába (0-1). Komótosan folytatódott a csata, a játékosok gyakran színt tévesztettek. Michalcin botjával gáncsolt, így négy ellen öt hazai próbálkozhatott, Beach pedig élt az alkalommal, 8 méterről, kissé balról a hálóba tenyerelt (1-1). A második itthoni fórból már semmit nem tudtak kihozni a piros-fehérek, akik a támadó harmadban képtelenek voltak pozíciót fogni. A 11. percben Beauvillier két hátvéd között kitört, maga elé húzta a játékszert, Skorváneket is elfektette, de nem sikerült megemelnie a pakkot. Harmadszor is emberelőnybe kerültek Vasék, kombinációjuk azonban túlságosan bonyolult lett, a jobbnál és jobb lövőhelyzetet akartak teremteni. Erőteljes akciók gördültek, tért ölelő passzokkal, gyakrabb diósgyőri célzásokkal. Az első harmad vége előtt négy a négy ellen némi egyénieskedés és kevés ötlet mellett két miskolci helyzettel folytatódott a küzdelem, miközben a vonalbírók fújták a leseket.

Gól nélkül

Kiszorításokkal, palánk melletti birkózással és mellé püfölt korongokkal indult a második szakasz. Vandane bottal buktatott, így a DVTK került szorult helyzetbe. Dudásék többször kipréselték harmadukból a korongot, Kvéton azonban egyszer a kapu elé keveredett, szúrt, de a céltalanul. Miskolczit magas bot miatt tették ki, a büntetésölők viszont jól dolgoztak. A korcsolyatudással együtt a fizikai mutatók domborodtak ki, miközben Bellus került egy nagyot a 29. percben, aztán amikor a nehezét megoldotta, a pontos célzásra már nem maradt energiája. Skorvánek előtt adódott három lehetőség, ez az itthoni fölényt tükrözte.

 

Valamennyi holt korongért megszenvedtek a szereplők, hogy második és harmadik szándékú támadásokat vezethessenek. A kapusok sem aludtak, és ha kellett, még vetődést is vállaltak. A ketrecek mögötti terület sem maradt ki a játékból. A 34. percben Rajna előtt heten estek egymásra, azt senki nem tudta, hol a korong, így az akciót lefújták. Részegh kényszerpihenője alatt Harrison szólózott, és majdnem gólt szerzett. A másik kapunál Chovan üresből tüzelt, a szöget Rajna zárta. Belelendült a Kassa, feljebb csavarta a sebességet, emberelőnyeiből azonban nem élt. A 17-19-es lövési statisztika nagyjából a kiegyensúlyozottságról árulkodott.

A jobb felsőbe

A döntés az utolsó húsz percre maradt. Rajna a kesztyűs kezével fogta a korongot, majd reflex mozdulattal, felső karral mentett, aztán kassai kollégája bizonyította, hogy a második szünetben nem vett be altatót. Rapác saját hálója előtt kockázatosan ,,csellózott„, és bejött neki. A színvonal nem verte az eget, a nyílt sisakos játék mégis élvezhető volt. A 45. percben Galanisz jobbról forintos koronggal hozta helyzetbe Harrisont, aki pár métert szaladt, utána balról a jobb felső sarokba emelt (2-1), erre pedig a lelátó népe is magára talált. Jót tette a meccsnek a Jegesmacik előnye, és mivel a HC Kosice gárdája ,,elfelejtett” egalizálni – a szlovákok időt is kértek, majd levitték kapusukat, hogy hatan legyenek, erre aztán ráfáztak, Beach üres hálós gólt ütött (3-1) – a házigazdánál maradt a három értékes pont.


Jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – HC Kosice 3-1 (1-1, 0-0, 2-0)

Miskolc, 1411 néző. V.: Korba, Kalina (Beniac, Stanzel)

DVTK Jegesmedvék: Rajna – Láda B., Vandane, Beauvillier, Vas, Részegh – Ross (1), Dudás (1), Beach 2, St. Pierre, D. Rodman – Kiss D., Szirányi, Miskolczi, Galanisz (1), Harrison 1 – Vojtkó, Kiss P. – Adorján (kapus). Vezetőedző: Marcel Rodman.

HC Kosice: Skorvánek – T. Slovák, Repe, Bellus, Michal Chovan, Hascák – Cizek, Ruzicka, Kvéton, Skokan, Klhufek – Michalcin (1), Koch (1), Rapác, Suja, Jokel 1 – Bucko, Mily, Bortnák, Vrábel – Kosaristan (kapus). Vezetőedző: Peter Draisaitl.

Kiállítások: 14 perc, ill. 12 perc+10 perc fegyelmi (Kvéton).

Marcel Rodman: – A Gyetva elleni pénteki vereséget követően a folytatásra jól reagáltunk. Gyorsak voltunk, szívvel hajtottunk, végig fenntartottuk a tempót és a sebességet. A Kassa legyőzése mindig nagy fegyvertény.

Peter Draisaitl: – Nagyon jó atmoszférájú, rájátszásszerű hangulat uralkodott a csarnokban. A hazaiak jobban jöttek ki az egyes játékelemekből, ezért nyertek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!