Jegesmedvék

2019.11.20. 09:00

A késelés után nézte a Kassa-meccset

Magosi Bálintra, a Macik kulcsemberére négy–hat hetes kihagyás vár.

Kolodzey Tamás

Magosi (elöl) valószínűleg januárban térhet vissza

Forrás: ÉM

A DVTK Jegesmedvék Tipsport Ligában szereplő jégkorong együttesének válogatott csatára, Magosi Bálint az október 22-i, MAC Újbuda elleni mérkőzésen szenvedett térdsérülést. Ezzel ugyan még vállalhatta a soron következő mérkőzéseket, végül nem úszta meg a műtétet.

A bal térdét

A támadó minél előbbi és teljes felépülés érdekében, és a sportoló egyetértésével döntött a beavatkozás mellett klubjának vezetése, szakmai- és egészségügyi stábja.

– Siófokon operált meg a válogatott keret orvosa, dr. Majzik Ernő, akinek tudásában és ügyességében vakon megbízom – mondta Magosi Bálint. – A bal térdem rakoncátlankodott, a beavatkozás a porcot érintette, az úgynevezett artroszkópos módszert alkalmazták. A másik térdemmel, ezt gyorsan lekopogom, szerencsére nincs baj.

A diósgyőriek harminc esztendős kiválósága egyébként szerencsésnek tartja magát, hiszen a hosszú, immáron tizennegyedik szezonja során csak a második operációját szenvedte el.

– Ebben a műfajban ez szinte minimális szám, hiszen bőven akadnak olyan társaim, akiket időben hozzám hasonló pályafutásuk során már tucatszor vittek kés alá – mondta Magosi Bálint.

Négy vagy hat hét

A majdani visszatéréséről így nyilatkozott a miskolciak gólvágója:

– Erről még korai beszélni. A doki, aki kitisztította a térdem, azt mondta, hogy valamikor négy, vagy hat hét múlva mehetek újra a jégre, attól függően, hogy milyen gyorsan regenerálódom. Egyébként nem vagyok ágyhoz kötve, a fiúk Kassa elleni bravúros győzelmét is a helyszínen láttam. Hamarosan az lesz a dolgom, hogy megerősítsem a lábam, aztán türelmes legyek, várjam ki a soromat, amíg újra bevethető leszek. Nem fogok kapkodni, nem siettetem a felépülésemet. Az a lényeg, hogy most, az alapszakaszban és nem a rájátszásban ért ez a baj. Remélem, hogy minden jól megy majd, és a világbajnokságról sem maradok le, feltéve persze, ha a kapitány számítani fog rám.


Jégkorong Magyar Kupa, 2. forduló, a legjobb négy közé jutásért, visszavágó

Fehérvári Titánok – DVTK Jegesmedvék (Székesfehérvár, szerda, 18.30)

Marcel Rodman, a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője: – A meccsre is úgy készültünk fel, mint bármelyik liga-találkozónkra, hiszen minden fellépésünkön a legjobbunkat akarjuk nyújtani. Természetesen fontos, hogy megfelelően koncentráltak legyünk és ne a párharc első meccsének eredményéből induljunk ki. Ezúttal olyan játékosok jutnak nagyobb szerephez, akik eddig kevesebb jégidővel rendelkeztek. Így esélyt kapnak arra, hogy bizonyítsanak a szakmai stábnak, a szurkolóknak és önmaguknak is.

(Az első mérkőzésen: DVTK Jegesmedvék – Fehérvári Titánok 7-0.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!