Jegesmedvék

2019.10.22. 16:30

Kemény, kiélezett csatára számít

Kedden 18 órától a magyar rivális MAC Budapest lesz a DVTK Jegesmedvék vendége.

Molnár István

Marcel Rodman

Vasárnap idegenben, Zólyomban lépett jégre a szlovák élvonalban, a Tipsport Ligában a népkerti csapat, amely szoros találkozón 2-1-es vereséget szenvedett a házigazda HKM Zvolentől.

Sok helyzetük volt

– A zólyomi meccsre változtattunk némileg a játékrendszerünkön, illetve azt kértük a játékosoktól, hogy egyszerűen, kapuratörően játszanak – mondta hétfőn a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője, Marcel Rodman. – Ez többé kevésbé meg is valósult, aminek az volt az eredménye, hogy kapura veszélyesen játszottunk és sok gólhelyzetet alakítottunk ki. A folytatásban hasonló felfogásban kell játszanunk, de ezekből a helyzetekből többet kell értékesítenünk.

A szakvezető a sűrű meccsnaptárhoz hozzáfűzte:

– A következő napokban valóban sok mérkőzést fogunk játszani, két hét alatt hatszor is pályán leszünk játszunk, de úgy gondolom, hogy ez nem fog nehézséget okozni – jegyezte meg. – Nyáron azért dolgoztunk olyan keményen, hogy az ilyen napokon is a legjobbunkat tudjuk nyújtani. A legfontosabb célunk, hogy pontokban is megmutatkozzon a javuló játékunk. Természetesen hétfőn is volt edzésünk, kedden lesz egy átmozgató tréning, valamint videók alapján is felkészültünk a mostani meccsre.

A saját játékukra

A ma esti ellenfél, a MAC már nem egyszer borsot tört a miskolciak orra alá, legutóbb például a Tipsport Liga 2. fordulójában, szeptember 15-én, amikor a budapestiek hazai környezetben 5-3-ra nyertek.

– Kedden nem az ellenfél személye a fontos, a saját játékunkra kell koncentrálnunk, azt kell tökéletesítenünk – szögezte le Marcel Rodman. – A mostani meccs szempontjából nincs sok jelentősége, hogy egy hónappal ezelőtt mi volt az eredmény az egymás elleni meccsen. Biztos, hogy egy kemény, kiélezett találkozó lesz, amit meg akarunk nyerni. De ebben a magas színvonalú bajnokságban a legtöbb meccsre ez elmondható...

A vasárnapi, zólyomi összecsapáson nem az elsőszámú kapusnak számító Rajna védett, hanem Adorján.

– Rajna Miklós egy kisebb betegség miatt nem utazott velünk vasárnap, de rövid időn belül ismét bevethető lesz. Mindkét kapusunk jó teljesítményt nyújt. Akár Adorján, akár Rajna áll majd a kapuban, biztos vagyok benne, hogy a kapusunk stabilitást fog adni hátulról a csapatnak – nyilatkozta a ,,kapustémához„ a DVTK Jegesmedvék szakmai munkájának irányítója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!