Megye II.

2019.09.24. 12:00

Visszalépett a Mezőcsát a megye II-es bajnokságból

Tizenöt csapattal folytatódik tovább a megyei II. osztály Közép csoportjának küzdelemsorozata.

Molnár István

Kapósak lehetnek a visszalépett Mezőcsát labdarúgói (sárgában)

Forrás: ÉM-archívum

Az első bajnoki fordulóban megrendezett Onga–Mezőcsát mérkőzés után a vendégek edzője, Polgár Péter még megköszönte az önkormányzatnak és a támogatóknak, hogy lehetővé tették a megyei II-es indulást, aztán múlt pénteken kiderült, hogy a dél-borsodi város csapata nem folytatja tovább a 2019/2020-as pontvadászatot a Közép csoportban.

Huszonnégy játékos

– Elektronikus levélben jeleztük az igazgatóság felé, hogy visszalépünk – mondta az Észak-Magyarországnak Bodnár János, a Mezőcsát VTSE elnöke. – Ezt a döntést közösen hoztuk meg, a futballban aktívan dolgozókkal. Igazából belekeveredtünk egy helyzetbe, s gyakorlatilag az igazgatóság úgyis kizárt volna bennünket a harmadik ki nem állás után.

A sportszakember ezután elmondta az okot, okokat, illetve hogy mik történtek nyár óta.

– Igazoltunk a holtszezonban, így ennek is köszönhetően volt huszonnégy játékos a keretünkben – fogalmazott Bodnár János. – Azonban amikor eljött a hétvége, és mondjuk utazni kellett volna, akkor volt 4-5-6 ember… Pedig azt hittük, két tucat labdarúgóval végig lehet csinálni a szezont… Sajnos érdeklődés hiányában feloszlott a csapat… Pedig rengeteg utánajárás és pénz szükséges már magához az induláshoz, és ha szezon közben gondok lépnek fel, már nem nagyon lehet mit tenni… De megcsináltuk, elindultunk, azzal az elvvel, hogy nem az eredmény lesz a fontos. Tehát az előálló helyzet bennünket is váratlanul ért, mert szerettük volna végigvinni az évadot.

Építkezés fiatalokkal

Bodnár János azt is hozzáfűzte, mindezt amiatt is sajnálja, mert a helyi önkormányzat partner volt mindenben, maximálisan támogatta a futball ügyét, miként korábban is.

– Régen volt nagy csapat, futballélet Mezőcsáton, és akkor mozdult meg inkább a város, amikor döntő többségében itteniek vagy környékbeliek voltak benne – szögezte le az elnök. – Már más a jelenlegi generáció, a történtek után megpróbáljuk a klubot fiatalokból újra felépíteni, az utánpótlásra koncentrálunk, amiben teljes mértékben mellettünk van az önkormányzat. Pár éven belül ők tudják majd adni a felnőttcsapat magját, a bázist, gyerekünk azért szerencsére van, nem úgy, mint egy kisebb településen. A szituáció nekünk is csalódás, de biztosak vagyunk abban, hogy az építkezésünk beérik, és lesz még megyei II-es vagy megyei I-es csapat Csáton!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!