MVLC

2019.09.27. 08:30

Ugyanaz a cél, mint két hete

A férfi vízilabda Európa kupa második csoportkörében Sibenikben szerepel a miskolci csapat.

Molnár István

Az első csoportkört két héttel ezelőtt Máltán sikeresen vette, és a második, Horvátországin is az első két továbbjutó hely valamelyikén zárna a PannErgy-Miskolci VLC férfi vízilabdacsapata, amely szerdán – busszal, zágrábi megállóval – utazott el Sibenikbe, ahol az Európa-kupában a spanyol CE Mediterranival, a házigazda VK Solarisszal, illetve az olasz CC Ortigiával mérkőzik meg. A három napon át tartó küzdelemsorozat tétje a 4+4 közé kerülés: egyrészt ebben a kupában a spanyolországi Mataróban is tartanak egy négyes tornát (a magyar színeket itt a ZF Eger képviseli), ahonnan szintén az első kettő pozícióban végző klub lép tovább, illetve ide esett ki a Bajnokok Ligájából az a négy együttes, amely a selejtezőből nem került fel a 16-os főtáblára (a görög NC Vouliagmeni, a romániai Digi Oradea, a francia Strasbourg és az olasz AN Brescia).

Sosem könnyű

A miskolci küldöttség egy fiatal játékost hagyott itthon, a korosztályos válogatott Vismeg Zsombort, akinek a hazai „utánpótlásfronton” lesz teendője a hétvégén.

– Megnéztük videón mindhárom ellenfelünket, ugyanis sikerült megszerezni az első fordulóban megrendezett Mornar–Mediterrani és az Ortigia–Partizan meccs felvételét, míg a Sibenik itt selejtezett a szomszédban, Egerben – osztotta meg mindezt lapunkkal Vidumanszky László, a Pann­Ergy-MVLC vezetőedzője.

– Körülbelül tehát tudjuk, hogy kikkel állunk szemben, és az elemzés során úgy tűnik, hogy esélyesek vagyunk az első két helyre, de ezt nem elég tudni vagy mondani, be is kell bizonyítani a vízben. A spanyolok csoportelsők voltak a saját csoportjukban úgy, hogy megverték a házigazda Mornar Splitet. A Mediterraniban akadnak öreg rókák, mint a 34 éves, világbajnoki ezüst- és bronzérmes Marc Minguell Alférez. Mellette is van két-három jó vízilabdázó, és a kapusuk is megfelelő százalékokat hoz. Úgy gondolom, fizikálisan, azzal, hogy hosszabb a kispadunk, le tudjuk győzni őket. Egy hazai csapat ellen sosem könnyű, a Sibeniket biztosan több száz szurkoló fogja hajtani az uszodában. Az első kör előtt úgy gondoltam, az ő csoportjukból a Radnicki fog továbbjutni az Eger mellett, de 9–8-ra nyert a Sibenik a szerbek ellen. A Solaris a hevesiektől simán kikapott, és ha azt nézem, hogy mi és az Eger nagyjából ugyanazon a szinten vagyunk, akkor ellenük is jó esélyünk van a sikerre. Horvátországban a Jug Dubrovnik és a Mladost Zagreb számít topcsapatnak, a többi klub hozzájuk próbál meg felkapaszkodni. Reméljük, hogy a továbbjutás szempontjából már nem kell majd várnunk a vasárnapi, Ortigia elleni meccsre, hogy ott mi lesz az eredmény. Azon a képen, amit az olaszok két héttel ezelőtt otthon mutattak – ahol másodikok lettek –, biztosan igyekeztek javítani. Nekik is van több rutinos játékosuk, mint mondjuk a kapuban a 40 éves Stefano Tempesti vagy éppen Valentino Gallo és Massimo Giacoppo. Előre nehéz megmondani, hogy mi lesz, lépésről lépésre megyünk majd, jó lenne, ha ezen a harmadik mérkőzésen nem történne olyasmi, mint Máltán egy másik olasz klub, a Posillipo ellen, elmaradnának a piros lapok. – folytatta.

Kettő a jövő héten

A csapat a vasárnap délelőtti mérkőzést követően azonnal buszra száll, és a tervek szerint hétfőn hajnalban érkezik haza.

– Nagyon kell figyelni, az erőnkkel jól kell gazdálkodnunk, úgy kell beosztani a munkát, hogy a hazajövetel utáni két ob I-es találkozón is a lehető legjobban játsszunk – hangsúlyozta még ezt is Vidumanszky László.

Hiszen amint azt már jeleztük: az MVLC negyedik bajnoki találkozóját a horvátországi fellépés miatt nem szombaton, hanem jövő szerdán, október 2-án 19.30-tól vívja Budapesten az UVSE ellen, aztán az ötödik körben jövő szombaton, október 5-én nem 16 órától indul majd útjára a labda a Szolnoki Dózsa elleni miskolci rangadón, hanem 20 órától.

Az EK-program (Sibenik)

Péntek: 18.45: VK Solaris Sibenik (horvát) – CC Ortigia Syracusa (olasz). 20.30: PannErgy-Miskolci VLC – CE Mediterrani Barcelona (spanyol).

Szombat: 18.45: VK Solaris Sibenik (horvát) – PannErgy-Miskolci VLC. 20.30: CC Ortigia Syracusa (olasz) – CE Mediterrani Barcelona (spanyol).

Vasárnap: 9.45: CC Ortigia Syracusa (olasz) – PannErgy-Miskolci VLC. 11.30: VK Solaris Sibenik (horvát) – CE Mediterrani Barcelona (spanyol).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!