Kosárlabda

2019.09.18. 10:00

Rózsahegyi „kiszúrás” a diósgyőri kosárlabdacsapatnak

Elmarad az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapatának szerdára tervezett főpróbája.

Berecz Csaba

Egy hét múlva, vagyis a jövő héten szerdán 18.30-kor a 2019/20-as évad első tétmeccsét játssza a diósgyőri női kosárlabdacsapat, hazai környezetben. A piros-fehérek alaposan belehasítanak, ugyanis nemzetközi tétmeccsel nyitják az új szezont, Euroliga-selejtezőt vívnak az olasz Reyer Venezia együttese ellen. Ennek a kuparendszerű párharcnak lesz egy hét múlva az első felvonása, az pedig a velencei, október 2-i visszavágón dől el, hogy melyik csapat jut a legrangosabb sorozatba, az Euroliga legjobb 16 együttese közé, illetve hogy melyik gárda játszik majd a második számú nemzetközi sorozatban, az Európa-kupa csoportkörében.

Ellenfélkereső

Az Aluinvent-DVTK együttesének felkészülése a végéhez közeledik, eddig három edzőmeccset játszottak a diósgyőriek (mindhármat megnyerték), és úgy volt, hogy ma az Ek-ban induló, szlovák KBM Ruzemberok vendégeként főpróbáznak, ám a rózsahegyi együttes tegnap lemondta a meccset. Azzal indokolták azt, hogy a DVTK ne kelljen útra, hogy sok sérültjük, betegük van, és nem tudnak kiállni. Emiatt pörgős volt a keddi nap a sportszakmai igazgató, Völgyi Péter számára, aki kollégáival együtt azon dolgozott, hogy a ,,24. órában” találjon egy olyan csapatot, aki ellen főpróbázhatnak.

– Nem volt egyszerű, de a fő célt elértük, találtunk ellenfelet, igaz, nem szerdára, hanem péntekre, és nem külföldit, hanem magyar csapatot. A Vasast, akiknek ezúton is köszönjük, hogy segítettek abban, hogy ne maradjunk meccs nélkül – mondta Völgyi Péter. – A fővárosi együttes ráadásul elutazik hozzánk, pénteken fogadjuk őket, de hogy pontosan mikor, azt szándékosan nem mondom, mert abban állapodtunk meg a Vasassal, hogy zárt kapus lesz ez az edzőmeccs.

Jó alanynak tűnik

A főpróbán a DVTK keretének több játékosa sem tud pályára lépni, ugyanis Kányási Veronika és Katona Szidónia még mindig nem bevethető, előbbi sérülése után a jövő héten kezdheti el az edzéseket, utóbbi pedig októberben térhet vissza a pályára.

– Shatori Walker-Kimbrough érkezése kérdéses, amerikai játékosunk most kezdte el az elődöntőt a WNBA-ben, az észak-amerikai női profi ligában, a Washington Msyticsszel, és csak azután jön Miskolcra, ha csapata számára a rájátszásban véget ér az idény – mondta Völgyi Péter, akit a csapat új játékosáról, a múlt héten érkezett chilei Ziomara Morrisonról is kérdeztünk, illetve arról, hogy mennyire volt nehéz ebben az időszakban a sérülés miatt kiesett Chanel Mokango helyett új játékost találni: – Ilyenkor általában nem könnyű pótolni egy kiesőt, mert szűk a piac. Kínálat mindig van, de többnyire olyanokat ajánlanak a menedzserek, akik az WNBA-ben játszanak. És az itt játszó kosarasok megszerzése extra nagy anyagi áldozatot igényel. Mokango sérülése nem jött jókor, de ilyen előfordulhatott volna később is, és szezon közben még nehezebb lett volna beépíteni valakit. Így sincs könnyű helyzetben Cziczás László vezetőedző, de Morrison jó alanynak tűnik, jól illeszkedik a csapatba, talán csak harciasságban lesz szükség egy kicsit többre tőle, de dolgozunk azon, hogy ez sikerüljön.

Ezek is érdekelhetik