kosárlabda NB I/B.

2019.09.13. 12:00

Príma (elleni) meccsel kezd a MEAFC

A második vonalban szereplő férfi kosárlabdacsapat a mai napon az évad első bajnokiját játssza.

Berecz Csaba

Drahos Gábor

Fotó: Kozma István

A MEAFC-Miskolc férfi kosárlabdacsapata a mai napon megkezdi a 2019/20-as évadot, az egyetemisták a honi második vonalban, az NB I./B Piros csoport 1. fordulójában 17.30-tól Miskolcon, az Egyetemi Körcsarnokban a BKG Príma SE gárdáját fogadják.

Modellezték

– Hét felkészülési meccset játszottunk, sokkal erősebb vagy jobb pozícióban lévő csapatok ellen azért, mert ezzel is igyekeztük modellezni az eddigieknél is erősebbnek ígérkező bajnoki szezont – nyilatkozta lapunkban Drahos Gábor, a MEAFC-Miskolc edzője. – A tovább fiatalított, eddig sem idős MEAFC-játékosok ez alatt az idő alatt bizonyították, hogy kire milyen formában tudunk számítani. Elszántan és koncentráltan készültünk a bajnoki nyitányra, hiszen szeretnénk a tavalyi viszontagságos tanulóév után saját magunknak és a mezőnynek is bizonyítani rátermettségünket. Rögtön az első fordulóban a csoport egyik favoritja ellen lépünk pályára, két jól felkészített és motivált csapat találkozóját ígéri a körcsarnokbeli program.

A miskolciak keretéből a nyitányon még hiányozni fog Tóth B. és Galló, akik tavalyról ,,áthúzódó” sérüléseik után nem bevethetőek, továbbá Szőke sem játszhat, ő ugyanis bokaproblémái miatt nem áll rendelkezésre. Az egyetemisták légiósa, az amerikai Thornton, aki a múlt hónap második felében csatlakozott a csapathoz, viszont szerepel majd korábbi csapata ellen.

Az érdemi harcosok

– Az idei csapatunk erőssége az egység és az összeszokottság kell legyen, mert bár darabra nagy volt a mozgás a keretben, az érdemi harcosok együtt maradtak, és hozzájuk az eddigieknél is sokkal jobban motivált fiatalok csatlakoztak – válaszolta Drahos Gábor, arra a felvetésünkre, hogy a távozók létszáma jelentős volt, és ezzel együtt sok fiatal került fel az első kerethez, majd így folytatta: – Ez az elegy, a tavaly megkezdett edzésmunkára építve, eredményességben előbbre léphet. Vannak tapasztalt és fiatalos lendületet hozó játékosok, utóbbiaknak tavaly is sikerült megmutatniuk, hogy nem a kor számít, a hozzáállás is sokat nyomhat a latba. Az fiatalok közül többen is kettős terhelés alatt vannak, az U20 és a felnőttgárda is számít rájuk, utóbbiban az elvégzett munka és türelem hozhatja meg az egyének számára azt, amiből a csapat is profitálhat.

A MEAFC-Miskolc keretéről

Maradtak: Takács Dániel, Homoki Donát, Tóth Bence, Béres Dávid, Lippai Szabolcs, Galló Márk, Austin Thornton (amerikai).

Utánpótlásból felkerültek: Pap Arion, Gadus Fábián, Hartman Ákos, Szőke Gábor, Orliczki Márton, Asszú Márton, Sándor Bence, Vecser Milán.

Újak: Kozák Márton (Debreceni EAC), Kozák Bertalan (Debreceni EAC).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!