Labdarúgó EB

2019.09.10. 09:30

A szlovákok örülhettek

A magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán kapott ki a szlovákoktól, Eb-selejtezőn.

Szoboszlai (pirosban) szerezte a magyar válogatott gólját

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A meccs előtt kiderült, hogy egy esetleges győzelemmel újra a csoport élére kerülhet a magyar válogatott, ugyanis az 5. fordulóban, amikor a mieink szabadnaposak voltak, Horvátország a szlovákok legyőzésével az élre állt, de tegnap kora este, Azerbajdzsán vendégeként – meglepetésre – csak döntetlent értek el déli szomszédaink.

Óvatosan

A meccset óvatosan kezdte a magyar és a szlovák együttes is, a hazai szurkolók teremtette fantasztikus hangulatban a játékvezető egy-egy sárga gyors kiosztásával igyekezett elérni, hogy ne az indulatok domináljanak. A 15. percben Szoboszlai lőtt ígéretes helyzetből, balról, 13 méterről, de Dúbravka kapus résen volt. Tíz minutával később Szalai 21 méterről eleresztett lökete halt el a cerberus kezében, majd a meccs egyharmadánál Lovrencsics jött le csereként, miután egy távoli lövését követően húzódást szenvedett. Aztán Orban fejese után nem sokkal Kucka lőtt a hazai kapu fölé, ekkoriban többet volt a labda a magyar térfélen, vagyis volt előzménye a szlovák próbálkozásnak, így a gólnak is, ami a 40. percben érkezett. Mak tette ki jobbra a labdát középről, Hamsik belőtte középre a labdát, a lesgyanús helyzetben lévő Bozenikről hátrafelé pattant a laszti, az érkező Mak pedig 6 méterről a kapuba lőtt, 0–1. A félidő végén egy Hamsik-szabadrúgás adott okot az izgalomra, de a labda a kapu fölé szállt, a szünetben egygólos szlovák előnnyel vonulhattak az öltözőbe a csapatok.

Fordulás után

A második játékrészben nem sokat kellett várni az egyenlítésre, az 50. percben Szoboszlai állt egy szabadrúgás mögé, és balról, 18 méterről a jobb felső sarokba csavarta a labdát, 1–1. Csak rövid ideig maradt így az állás. Az 56. minutában Lobotka jobbról érkező passzát Bozenik vette át a kaputól 20 méterre, majd lőtt, a labda pedig a jobb alsó sarokban kötött ki, 1–2. Pár másodperccel később Gulácsi mentett Bozenik elől, majd Szalai befordulás utáni löketét a szlovák kapus megfogta. A 64. percben Orban adott meccslabdát Maknak, aki közelről az égbe lőtt. A folytatásban Dzsudzsák előbb mellé, majd a bal felsőre lőtt, utóbbinál a kapus szögletre mentett. Aztán ,,eltűnt” a hazai csapat, a hajrában Hamsiknak volt egy nagy gólszerzési lehetősége a 84. percben, de közelről nem talált be, és utána is többet volt a vendégeknél a labda, akik jobbára a hazai térfélen őrizték az előnyt.

Eb-selejtező, E-csoport

Labdarúgó Európa-bajnoki selejtező E-csoport, 6. forduló:

Azerbajdzsán–Horvátország 1–1 (0–1). Gólszerző: Khalilzada (72.), ill. Modric (11., 11-esből).

Az E-csoport állása

1. Horvátország 5 3 1 1 10–5 10

3. Szlovákia 5 3 – 2 9–7 9

3. Magyarország 5 3 – 2 7–6 9

4. Wales 4 2 – 2 4–4 6

5. Azerbajdzsán 5 – 1 4 5–13 1

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!