Aluinvent-DVTK

2019.09.25. 11:00

A mérkőzés, amit már nagyon várnak

Itt az Aluinvent-DVTK idei első tétmérkőzése, eljött az Euroliga-selejtező napja.

Berecz Csaba

A diósgyőriek (pirosban) megkezdik menetelésüket

Forrás: ÉM-archívum

Fotó: Ádám János

Az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata szerdán 18.30-tól az évad első tétmérkőzését játssza. A piros-fehér együttes a miskolci városi sportcsarnokban, az Euroliga-selejtező első mérkőzésén az olasz Reyer Venezia gárdáját fogadja. A diósgyőri női kosárlabdázástörténetének legrangosabb meccse előtt, tegnap sajtótájékoztatót tartott a klub.

Az Aluinvent-DVTK-t működtető gazdasági társaság ügyvezetője, Szabó Tamás – ahogy az előző nap, a lapunknak adott nyilatkozatában, így most is – kiemelte: ez egy sporttörténelmi jelentőségű mérkőzés lesz, hiszen miskolci csapat ilyen rangos sorozatban még nemszerepelt, mint most a diósgyőri kosarasok. A klubvezető továbbá arról is beszélt, hogy a 90-es évek sikerkorszaka után, a legutóbbi évad sikereit követően érezhető a várakozás a szurkolók részéről az új idény előtt, amit jelez, hogy még soha ennyi bérletet nem értékesítettek, mint a mostani rajt előtt. Szabó Tamás arról is szót ejtett, hogy a klub tulajdonosa nagy energiát fektet abba, hogy a kosárlabda fejlődjön, de ehhez több, a többi támogatóra is szükség van, és egy embert, az Unio Coop vezetőjét, Tóth Lászlót név szerint is kiemelte, megköszönte a sajtótájékoztatón, hogy évek, évtizedek óta segíti a kosárlabda klub működését. A kosaras klub ügyvezetője azt is elmondta: a cél az, hogy a DVTK-nak legyen egy európai élcsapata, és ezt kosárlabdában meg tudják valósítani a támogatók segítségével.

Eljött a pillanat

– A csapat nevében mondom: eljött a pillanat, amit vártunk – jelentette ki Medgyessy Dóra, az Aluinvent-DVTK irányítója.

Nagyon sok csapatársamhoz hasonlóan én sem játszottam még Euroliga mérkőzést, de egy sportolóknak az a célja, hogy a legrangosabban sorozatban játszhasson, mérettesse meg magát, és ez nekünk most megadatott. Felkészültünk, és a legfontosabb az, hogy azon az úton haladjunk tovább, amelyen tavaly elindultunk. Az előző évadban megmutattuk, hogy ilyen szurkolótábor előtt nincs lehetetlen.

A válogatott kosaras arról is beszélt, hogy a súlyos sérülést szenvedett center, Mokangó kiesése jelentős veszteség, mert ő szinte pótolhatatlan, de a helyére igazolt Morrisonnal kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy az új játékos nagyon igyekszik megtenni mindent annak érdekében, hogy ez sikerüljön. A csapat másik új kosarasáról, a magyar, amerikai kettős állampolgárságú Goreeról pedig azt mondta Medgyessy Dóra, hogy óriási játékintelligenciája és akarata van, amit igyekszik átadni, átragasztani a többiekre is, illetve pozitívumként említette, hogy a 3X3 kosárlabdában átdolgozhatta vele a nyarat. Arra az újságírói kérdésre, hogy mi szól a DVTK mellett a mostani meccs előtt, Medgyessy Dóra ezt válaszolta: „a hazai pálya mindenképpen”.

Harcos csapatot

Cziczás László, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője elsőként azt a kérdést kapta, hogy ez lesz-e az évad legfontosabb meccse, amire azt felelte, hogy bízik benne, hogy lesz még ettől is fontosabb meccs az évad során, majd hozzátette, hogy jelenleg ez a legfontosabb, ugyanis most egy új szintre léphetnek, és ha sikerül ezt megugrani, akkor új fejezetet nyitnak.

– Nagyon nehéz dolgunk lesz, mindenki tudja, hogy milyen problémáink voltak – mondta Cziczás László. – Fontos fogaskerék esett ki, Mokango pótlását szinte lehetetlen megoldani, de a klubvezetés segítségével egy nagyon jó igazolást tudunk végrehajtani. Morrisonnak jó paraméterei vannak, de kell egy kis idő, hogy bele tudjuk illeszteni őt abba a játékrendszerbe, ami minket jellemez. Az ellenfelünk egy jó erőkből álló, szupersztárokkal teletűzdelt csapat, sok olasz válogatottal, és nagyon nehéz lesz őket legyőzni. De arra törekszünk, hogy azt a harcos csapatot lássák majd a szurkolók, amelyiket tavaly.

Lapunk azon felvetésére, hogy mennyire sötét az ellenfél, hiszen ahogy a DVTK, így ők sem játszottak még tétmeccset ebben az idényben, és emiatt valószínűleg kevés információval rendelkeznek róluk, ezt felelte a diósgyőri szakvezető:

– Új edzőjük van, és valószínűleg teljesen más a koncepció, mint egy éve, amikor az Európa Kupa csoportkörében találkoztunk velük. A csapat magja megmaradt, az új játékosok, akik érkeztek hozzájuk, nemzetközi szinten ismertek, tudjuk, hogy mire képesek. Nehézvolt a csapatjátékukról bármit is beszerezni, hírzárlat volt a Veneziánál. Próbálkoztunk anyagot gyűjteni sok helyről, de nem jártunk eredménnyel, végül egy félidőnyi meccset azért kaptunk róluk, amiből hasznos információkat tudtunk nyerni.

Cziczás László arról is beszélt, hogy nagyon szoros első meccsre számít, és azt is mondta, hogy reményei szerint sikerül olyan eredményt elérni, ami a jövő hét szerdai, olaszországi visszavágón továbbjutást eredményez. A vezetőedző azt is megjegyezte, hogy az évad első meccsének nagy lélektana van, és azt is elmondta, hogy a keddi edzésen már vissza kellett fognia a játékosait, akik nagyon várják, hogy telt ház előtt, egy jó meccset vívjanak a Velence ellen.

A klub a jelentős érdeklődés miatt arra kéri a drukkereket, hogy a szokottnál korábban érkezzenek meg a csarnokba, és foglalják el a helyeket.

A DVTK nem csak a város

Csöbör Katalin, országgyűlési képviselő, a diósgyőri kosarasok társadalmi elnöke is jelen volt a tájékoztatón, ő beszédében felidézte, hogy 2007-ben megszűnt az élvonalbeli csapat, amit 2011-ben sikerült újjáéleszteni, és élvonalbeli tagságot szerezni, 2013-tólpedig már DVTK néven szerepelnek, nem csak idehaza, a legjobbak között, hanem a nemzetközi porondon is. A társadalmi elnök azt is elmondta, hogy ő is a sportcsarnok edzőtermébe jár, így közelről látja, hogy mennyit dolgoznak a lányok, a csapat tagjai, és ebben példát mutatnak a férfiaknak is.

,,Most egy nagyon izgalmas meccsen szurkolhatunk a csapatnak, bízunk benne, hogy jól fogunk szerepelni, és utána a világ legrangosabb csapatait, játékosait tudjuk fogadni. Köszönet a klub támogatóinak az eddigi segítségért, és arra kértünk minden megyei vállalatot, és az országosokat is, hogy figyeljenek a DVTK kosárlabdacsapatára. A támogatók mellett ugyanilyen fontosak a szurkolók is, mert nélkülünk nem lennének olyan hangulatú mérkőzések, mint amilyenek tavaly is voltak. A DVTK nem csak a város, hanem megye, az észak-magyarországirégió csapata, a DVTK sikere a mi sikerünk is, bízunk a győzelemben, hajrá lányok, hajrá DVTK” – mondta Csöbör Katalin.

Az Aluinvent-DVTK kerete

Mezszám | Név | Született | Magasság (cm) | Poszt

3 Pusztai Petra 1999.04.27. 180 2-3

5 Kecskés Karina 2001.04.21. 164 1

7 Kányási Veronika 1999.05.27. 179 2-1

8 Szűcs Réka 1995.04.28. 171 1-2

11 Medgyessy Dóra 1986.07.21. 175 1

12 Katona Szidónia 1993.09.02. 180 3

15 Zele Dorina 1992.02.13. 185 4

17 Morrison, Ziomara (chilei) 1989.02.15. 192 5-4

21 Szegeczki Nóra 2002.04.01. 172 2-1

22 Goree Cyesha 1993.08.04. 188 4-5

23 Bacsó Zsófia 2002.10.11. 171 1-2

24 Skoric, Maja (szerb) 1989.11.10. 187 3-4

27 Vég-Dudás Anna 2002.01.28. 193 5

30 Kiss Angelika 2001.03.12. 192 5-4

32 Walker-Kimbrough, Shatori (amerikai) 1995.05.18. 180 2

33 Kababik Bianka 2002.03.08. 174 2

45 Mokango, Chanel (kongói) 1988.10.13. 195 5-4

99 Frindt Nikolett 2000.08.20. 173 2

Vezetőedző: Cziczás László

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!