Jegesmedvék

2019.08.28. 12:00

Fejreálltak a Jegesmedvék

Történetükben annyi baj még soha nem érte a Macikat, mint az elmúlt napokban.

Kolodzey Tamás

Nem jött jókor a szlovákiai eset a Maciknak

Forrás: ÉM

A poprádi ételmérgezéssel kezdődött, majd edzéskimaradásokkal folytatódott, aztán elmarad a péntekre kiírt felkészülési meccsük, sőt a jövő heti, „terven felüli” Tátra Kupa döntőjét is elhalasztották. Közeleg a Tipsport Liga rajtja, és most még nem lehet tudni, hogy a kisiklott alapozásuk milyen hátrányokkal jár majd Magosiék számára.

A történtek miatt újra kell gombolnunk a kabátot, áttervezni a ráhangolás időszakát.” Nagy Ádám

Jelentős súlyvesztés

– Voltak, akik már vasárnap este rosszul lettek, másokat reggelre érte el a végzet, de voltak olyanok is, akiknek szerencséjük volt, ugyanis kihagyták a közös főételt – mondta Nagy Ádám, a diósgyőriek általános igazgatója. – A történteken változtatni már nem lehet, a hatósági vizsgálatok eredményeit még nem kaptuk meg, de az nyilvánvaló, hogy minket hátrány ért, ezért kártérítési igénnyel lépünk fel a szállodával szemben, és tudomásunk szerint hasonló lépést fontolnak a kupa szervezői is.

Mint ismeretes, a Jegesmedvék – azok is, akik kórházi ellátásra szorultak – vasárnap reggel hazatértek (szerencséjük volt, hiszen gépkocsivezetőjük nem lett beteg), majd a sebeiket nyalogatták, hétfőn pedig nem tartottak edzést, ugyanis ennek semmi értelme nem lett volna. Néhányan öt-hat kilót veszítettek testsúlyukból, hogy a gyengeségi és levertségi tüneteket ne is említsük. A keddi foglalkozást sem tették kötelezővé, aki akart és bírt, mozoghatott, és néhányan a focit választották.

– A történtek miatt újra kell gombolnunk a kabátot, vagyis a ráhangolás időszakát átterveztük – folytatta Nagy Ádám. – Ez óriási visszalépés, hiszen a felszálló ág helyett a leszállóba kerültünk, és a munkát, ha nem is a nulláról, de a leeresztettség állapotából kell ismét elkezdenünk.

Október 25-én

Az jó hír a miskolciak háza tájáról, hogy kórházban nincs senki, és a mérgezésből már kifelé mennek, hála a kezeléseknek és az erős szervezetek immunrendszereinek. Az gyakorlatilag már vasárnap nyilvánvalóvá vált, hogy a péntekre tervezett zólyomi edzőmérkőzésüket le kell mondaniuk, ezt meg is tették, nem tehetik ki játékosaikat a megszakadás veszélyének. Két napja még azok a hírek keringtek, hogy a Tátra Kupa elmaradt fináléját Miskolcon játsszák le, mert a hetekkel ezelőtt összeállított programjuk szerint pont az a Dukla Michalovce látogat Miskolcra, amelyik bejutott a döntőbe. Ennek következtében teljesen ésszerűnek tűnt, hogy a felkészülési csatát minősítsék fel, és kiáltsák ki az aranyérem sorsát eldöntő találkozónak, de ezt az egyébként jónak tűnő elképzelést is elvetették (részben a szponzorok, részben a miskolciak állapota, részben pedig a pályaválasztói csere miatt). A mai állapot szerint szeptember 6-án, pénteken 18 órától a jégcsarnokban megtartják a nagymihályiak elleni tesztmeccsüket, bár erre „mérget” azért nem lehet venni, a klub vezetői akár lemondhatják, ha szakmai szempontok alapján ezt látják jónak, bár az is könnyen lehet, hogy minden marad a régiben. Igen ám, de akkor hol és mikor lesz a Tátra Kupa döntője? A jelenlegi hírek szerint október 25-én, Nagymihályon, a Tipsport Liga keretében. Amennyiben így lesz, akkor az akkori győztes két „legyet” üt egy csapásra: három vagy büntetők esetén kettő pontot kaszál a ligában, és megkapja a nemzetközi torna megnyeréséért járó kupát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!