Kajak-kenu

2019.08.06. 14:30

Egy ezüst- és egy bronzérem

Bragato Giada remekül versenyzett a korosztályos világbajnokságon.

Bragato Giada (jobbra) kétszer állt a dobogón

Két megyei kajakos, kenus képviselte a borsodi színeket az előző héten a romániai Pitesti-en megrendezett ifjúsági és U23-as kajak–kenu-világbajnokságon.

Az idősebbeknél, női kenuban a Tiszaújvárosi KKSE versenyzője, Bragato Giada ült hajóba, méghozzá három számban: Krucsay József edző tanítványa C-1 500 méteren remekül szerepelt, csak a fehérorosz Alena Nazdrova verte meg a fináléban, így vb-ezüstérmet szerzett a Tisza-parti klub lapátosa. Bragato Giada C-2 200 méteren a 9. helyen ért célba párjával, Kisbán Zsófiával, ugyanakkor ugyanez az egység bronzérmet gyűjtött C-2 500 méteren, a magyar duót csak az orosz és az üzbég kettes tudta megelőzni.

Orosz Ákos, a Diósgyőri VTK sportolója az ifjúságiak között, K-1 200 méteren startolt el Pitesti-en, a B-döntőbe került be, ahol 6. lett, összességében pedig 15. A magyar válogatott tíz arany-, hat ezüst- és öt bronzéremmel az éremtáblázat élén végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!