labdarúgó magyar kupa

2019.07.05. 11:00

Magyar Kupa: ma még be lehet adni a nevezést

A tervek szerint már a hónap végén elkezdődne a 2019/2020-as sorozat a megyében.

Indul a Magyar Kupa! (illusztráció)

Fotó: Homoky György

Péntek délig lehet nevezni a labdarúgó Magyar Kupa 2019/2020-as sorozatára, mégpedig a megyei igazgatósághoz eljuttatott nevezési lap és mellékleteinek beadásával. Miképpen korábban, úgy most is az 1–5. forduló mérkőzéseit a Magyar Labdarúgó-szövetség megbízásából a Megyei-Budapesti Igazgatóságok szervezik, míg a 6–12. fordulót már az MLSZ fogja lebonyolítani. Amint az már előzőleg is volt, a megyei I. osztályú egyesületeknek kötelező az indulás, ez alól kivételek a tartalékcsapatok (Borsod-Abaúj-Zemplén megye esetében a Mezőkövesd-tartalék, valamint a KBSC-Bánhorváti), ugyanis egy sportszervezet csak egy csapattal vehet részt a küzdelmekben. A megyei II. és a megyei III. osztályban induló klubok számára lehetőség az MK-részvétel.

Később derül ki

Az első öt fordulóból az elsőt, a tervek szerint, már július 31-én, szerdán megrendeznék, de ez csak akkor lesz így, ha azt a nevezettek száma indokolni fogja. A selejtezőt egyébként augusztus végéig kell befejezni. Az csak az országos nevezések függvényében dől majd el, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye hány csapatot ad(hat) fel az úgynevezett főtáblára, a 6. fordulóba, amikor 128 klub fog küzdeni a 64 közé kerülésért. A 6. fordulóban a 2019–2020. évi NB I. és NB II. osztályú bajnokságban szereplő 32 csapat kiemelt lesz, a forduló sorsolásakor nem kerülhetnek majd egymással párosításra. Ennek a körnek a tervezett játéknapja szeptember 21–22.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!