Női labdarúgás

2019.06.19. 11:00

Szeretnék a bajnoki döntőt

Megismételte egy évvel ezelőtti teljesítményét a DVTK NB I.-es női labdarúgócsapata.

Molnár István

Ugyanúgy teljesítettek, mint tavaly. Vachter Fanni (fehérben) már a válogatott keretnél volt

Forrás: ÉM-archívum

Fotó: Kozma István

Ismét bajnoki bronzérem és ismét kupadöntő, ezüstéremmel a végén – ez a Diósgyőri VTK NB I.-es női labdarúgócsapatának mérlege a 2018/2019-es idényben. A piros-fehérek nagy csatát vívtak azért, hogy bekerüljenek a fináléba a bajnokságban, ami végül nem valósult meg, sikerült viszont a Magyar Kupában, ahol viszont a Ferencváros jobbnak bizonyult, csakúgy, mint 2018-ban.

Folytatja a munkát

– Úgy gondolom, hogy csapat szinten mindenképpen volt előrelépés történt, a játékosok sokkal érettebbek lettek – mondta lapunknak Fórizs Sándor, a DVTK vezetőedzője. – A bajnokságban közelebb voltunk a döntőhöz, mint tavaly, sajnáltuk, hogy nem sikerült bejutni. Nem azon múlt, hogy az MTK elleni ki-ki meccset elveszítettük, hanem azon, hogy idegenben elveszítettünk két-két pontot az Astrával, illetve a Győrrel szemben. Pedig mind a két mérkőzésen nekünk állt a zászló… Egy nagyon jó kupadöntőt vívtunk a Ferencvárossal, 0–2-ről felálltunk, nüanszokon múlt, hogy a zöld-fehéreké lett az arany­érem. Összességében, szerintem, hozta azt a csapat, amit a klubvezetés elvárt, remélt.

A szakvezető három éve érkezett Diósgyőrbe a női alakulathoz, így kíváncsiak voltunk arra, hogy ilyen idő távlatában kíván-e valamin módosítani a korábbiakhoz képest, illetve hogy egyáltalán folytatja-e a munkát a klubnál?

– Természetesen folytatom – árulta el Fórizs Sándor. – Mindenki szeretne fejlődni, játékos is, edző is. Nekem nagyon fontos, hogy együtt jól működjünk, hogy jó legyen a viszony, a kapcsolat, és nem árt, ha ezt a részt folyamatosan értékeljük, én is, magamban. Emellett szakmailag is szükségesek az újítások, ezen a téren is meg kell nézni, mi működik, működött jobban, vagy mi éppen rosszul, amin változtatni kell.

Az már kiderült, hogy négy játékos a szerződése lejártát követően távozik a csapattól: a csapatkapitány Tóth Alexandra, Szőke-Nagy Krisztina, Ficzay Maria-Mihalea és Amber Paul.

– A pótlásuk folyamatban van, konkrétumokat majd akkor tudok mondani, ha a játékosok itt lesznek – nyilatkozta Fórizs Sándor. – Szükségünk van kapusra, védőre, középpályásra, mert úgy érzem, előrefelé megvagyunk. Valószínű, hogy az említett játékosokon kívül több eligazolónk már nem lesz. Köztudott, hogy magyar játékost nagyon nehéz igazolni, bár tárgyaltunk itthoni futballistákkal. De sosem azt nézem, hogy valaki magyar vagy külföldi, a kvalitás számít, teljesen mindegy, hogy ki hová való. Boros Kinga fél évig kölcsönben volt Szegeden, ő visszajön hozzánk. Nagyon várja, hogy újra itt legyen közöttünk. Figyeltem, sokszor beszéltünk telefonon, a meglátásai másabbak lettek, jót tett neki az elmúlt fél év.

Közösen július 8-án

A szakvezető beszélt a következő évadbeli elvárásról is:

– Nem elvárás a döntőbe jutás a bajnokságban, de szeretnénk bekerülni a fináléba – nyilatkozta Fórizs Sándor. – Ez nyilván attól is függ, hogy milyen játékosokat tudunk igazolni. A döntő a klubnak és a nézőknek is nagy büszkeség lenne. Ugyanis én is büszke voltam arra, hogy a kosaras lányok bejutottak, jó volt szurkolni nekik a lelátón. Aki a DVTK családhoz tartozik, annak minden egyes eredményre büszkének kell lennie. Ezúton is nagyon köszönjük a szurkolóknak, hogy sokan kijártak a meccseinkre és nagyszerű hangulatot teremtettek. Magyarországon, női fociban ilyen légkör csak Diósgyőrben található, azon leszünk, hogy ezt még jobb eredményekkel megháláljuk.

Aktuális hír a csapattal kapcsolatban, hogy a hét végén, a női labdarúgás napján a magyar felnőttegyüttes Ciprust fogadta, és a keretben ott volt a DVTK játékosa, Vachter Fanni is.

– Megérdemelte, hogy ott legyen, de azt sajnálta, hogy végül nem játszott. Jót tett volna az önbizalmának és a DVTK-nak is – kommentált Fórizs Sándor. – Tavaly nyáron már pályán volt, ez lett volna a második szereplése, amire így várni kell még. Mindenesetre örülni kell annak is, hogy gondolt rá a szövetségi kapitány, övé a jövő, ugyanis a magyar női futball egyik nagy ígérete.

A diósgyőri hölgyek az egyéni nyári felkészülést július 1-jén kezdik, csapat szinten július 8-án. Edzőmeccset ötöt-hatot terveznek, a 2019/2020-as bajnoki szezon a 33. hét végén (augusztus 17–18.) indul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!