NB III.

2019.06.21. 09:30

Nem volt meg a kellő tapasztalatuk

Egy szezon után búcsút intett az NB III.-nak a bábonyi futballcsapat.

Molnár István

A sajóbábonyiak búcsút intettek az NB III.-nak

Fotó: Ádám János

Nagy volt az öröm tavaly ilyenkor Sajóbábonyban, ugyanis az akkor még Huszák Géza által irányított megyebajnok SVSE sikerrel vette a Szajol elleni osztályozót, és ennek köszönhetően feljutott az NB III.-ba. A bábonyiak nagy lelkesedéssel kezdtek neki a munkának, már új tréner, Kriston István irányítása mellett. Az előző, 2018/2019-es idényt azonban Vígh Ferenc fejezte be a Miskolchoz közeli település klubjánál, amely 18 ponttal az utolsó, 16. helyen zárt a Keleti csoportban. A tényekhez tartozik, hogy az MLSZ levont négy pontot az SVSE-től, mert több alkalommal is előfordult, hogy a bábonyiak egyik utánpótláscsapata nem állt ki megfelelő létszámban.

Az emberi oldaláról

– Amikor az egészbe belevágtunk, teljesen pozitívan álltam az NB III.-as indulásunkhoz, és hittem abban, hogy el tudjuk érni a bennmaradást – mondta Hronyecz Norbert elnök. – Egy éve nyáron, aztán a téli szünetben is igazoltunk több olyan rutinos játékost, akik korábban legalább ezen a szinten futballoztak, emiatt sem gondoltam a kiesésre. Az edzéslátogatottsággal, a taktikai felkészítéssel, felkészüléssel semmilyen gond nem volt, gyakorlatilag az alsóházban végig versenyben voltunk a velünk azonos kvalitású csapatokkal. Ami látszódott, hogy fegyelmezetlenek vagyunk, minden téren, talán nem voltak elég felkészültek sem a játékosok, sem mi vezetők erre az osztályra, nem volt meg a szükséges tapasztalat. Emiatt következhetett be a pontlevonás is, ami kellő odafigyeléssel nem történt volna meg. Sajnos sok dolog mellett elsiklottunk, sok mindent pusztán a bizalomra építettünk, csak az emberi oldaláról közelítettük meg, nem a szakmai oldalról. Összességében ezek okozták ezt az eredményt.

A Magyar Kupában jobban szerepelt az SVSE, kis híján bekerült a legjobb 16 közé, de a vendég Taksony 1–0-ra győzött.

– Sajnáljuk, hogy az a ­meccs azon az egy gólon elúszott. Az ellenfélnek megvolt a rutinja ahhoz, hogy a vezetését megőrizze, pedig a csapat mindent megtett a továbbjutásért – jelentette ki Hronyecz Norbert, akinek a sok vereség mellett akadt azért kedvenc bajnoki mérkőzése is. – Májusban egy jó Füzesgyarmatot tudtunk hazai pályán megverni, 4–2-re, szerintem ez volt a legszebb sikerünk.

Marad Vígh Ferenc

A közeljövőről az alábbiakat nyilatkozta lapunknak a bábonyiak vezetője:

– A keretünkben volt labdarúgók mintegy fele máshol folytatja pályafutását, húsz százalékára pedig mi nem tartunk igényt – közölte Hronyecz Norbert. – Tehát a matematika alapján az jön ki, hogy nagyjából 5–6 ember marad nálunk a megyei I. osztályra. Illetve természetesen szeretnénk igazolni, elsődlegesen megyei szintről, de konkrétumok ebben csak a jövő héttől lehetnek. Az edző – miután már meg is egyeztünk – marad az utolsó három mérkőzésen beugró Vígh Ferenc, vele képzeljük el a következő évadot is. Szeretnénk egy motivált társaságot kialakítani, olyat, amelyikkel sikerülhet az élmezőnyben végezni. Ez nem lesz könnyű, egy nagyon erős bajnokság elé nézünk, mindenki próbál a lehetőségei szerint erősíteni.

Köszönet a támogatásért

Hronyecz Norbert fontosnak tartotta megjegyezni, hogy köszönetet mondjon azoknak, akik bármilyen módon is a klub mellett voltak az előző szezonban: „leginkább dr. Szilva István polgármester úrnak, valamint Sajóbábony képviselő-­testületének, akik többet között lehetővé tették az infrastrukturális körülmények javítását, javulását, ez egy nagy dolog volt. Rajtuk kívül azoknak a szponzoroknak, akik igyekeztek bennünket támogatni.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!