Egy vérből valók vagyunk!

2019.06.25. 09:30

Miskolcon járt a jótékonysági futás mezőnye

Hétfőn Miskolcra érkezett az Egy vérből valók vagyunk! elnevezésű jótékonysági futás mezőnye, akik a véradás fontosságára is felhívták a figyelmet.

Bájer Máté

Deák Bárdos Mihály

Fotó: Ádám János

Pénteken reggel indultak a Vereckei-hágón álló honfoglalási emlékműtől a futók, akik az 500 kilométeres táv megtételével a külhoni magyarokkal történő összefogás és a véradás fontosságára hívják fel a figyelmet. Deák-Bárdos Mihály Európa-bajnok magyar birkózó, a Miskolc Városi Sportiskola szakmai vezetője diákjaival együtt vett részt a miskolci befutón.

 

– Első megállónk egy kárpátaljai gyermekotthon volt, ahol sikerült annyi adományt gyűjteni, hogy be tudták fejezni az udvaron lévő kápolnát, ezt avattuk fel, amikor odaértünk – árulta el Gui Angéla, a futás főszervezője, aki azt is elmondta, hogy két ultrafutó teljesíti idén a teljes távot, a többiek felváltva futnak velük. A dolgukat nehezítették a szúnyogok, a rengeteg virágzó medvetalp és a Sárospataknál rájuk törő zivatar is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!