öttusa

2019.05.02. 12:53

Guzi Blanka lemaradt a döntőről

Két hazai résztvevője lesz a pénteki női döntőnek a székesfehérvári öttusa világkupaversenyen.

Guzi Blanka

Fotó: IN

A szerdai selejtezőben – melyben 78 öttusázó, köztük 11 magyar indult – három csoportban zajlottak a küzdelmek. Mindegyikből az első tíz hely ért automatikusan finálét, a maradék hat helyet pedig a megszerzett pontszámok alapján töltötték fel. Az A-ban először vívtak, azután úsztak, a B-ben és a C-ben pedig fordított volt a sorrend a lövészetekkel kombinált futás előtt. A döntős szereplést, a legjobb 36 közé jutást a hazaiak közül két versenyző harcolta ki az A-csoportból: a 10. helyen végző, csapatvilágbajnok Alekszejev Tamara automatikusan, míg a 11. helyet megszerző Réti Kamilla pontszám alapján. A másik két csoportból senki sem jutott tovább.

Az A-csoportban indult Guzi Blanka, a miskolci Swimming Penthatlon Club versenyzője, aki a 11 magyar sportoló közül a harmadik, összességében a 40. legjobb eredményt érte el, 998 pontot gyűjtött, de 14 pont híján lemaradt a 36-os döntőről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!