Helyi sport

2019.04.10. 08:35

MVLC: Két ok miatt is fontos

Miskolc - Szerdán 19.30-tól a Budapest Honvéd lesz a miskolci élvonalbeli pólócsapat vendége.

Miskolc - Szerdán 19.30-tól a Budapest Honvéd lesz a miskolci élvonalbeli pólócsapat vendége.

Legutóbb március 23-án rendeztek fordulót a honi férfi vízilabda OB I-ben, majd hosszabb szünet következett, ugyanis a válogatott Horvátországban vett részt az Európa-kupa nyolcas döntőjén. Marcz Tamás szövetségi kapitány alakulata vasárnap megnyerte a tornát, éppen a házigazdát legyőzve a fináléban. A mieink bő keretében benne volt a PannErgy-Miskolci VLC két játékosa, Bedő Krisztián és Nagy Ádám is, de az utolsó szűkítésnél kimaradtak, így visszatértek klubjukhoz (Ognjen Stojanovic a szerb, Bojan Banicevic pedig a montenegrói együttesbe kapott meghívót, és szerepeltek is az EK-n).

Örültünk volna, ha a két magyar játékosunk is ott van Zágrábban, de a keret bombaerős, így is, úgy is.” Dr. Sike József

Sok minden előfordult

– Örültünk volna, ha a két magyar játékosunk is ott van Zágrábban, de a keret bombaerős, így is, úgy is – mondta lapunknak dr. Sike József, a PannErgy-MVLC vezetőedzője, aki gratulált a válogatottnak az első helyhez. – Ez már csak azért is kiváló eredmény, mert előzetesen senki sem beszélt arról, hogy ennek a kupának Magyarország lenne az esélyese. Az EK-t az új szabályok szerint bonyolították le, amiket jövőre bevezetnek a bajnokságban is, és ehhez láthatóan mi idomultunk a legjobban, mi használtuk ki a legjobban a benne rejlő lehetőségeket. Ez a sorozat bebizonyította, hogy ismét komolyan kell számolni a magyar csapattal.

A miskolciak a szünetet természetesen felkészülésre használták, amikor még hiányzott mind a négy pólós, Nagyváradra utaztak, kétkapuzni, előnyöket, hátrányokat gyakorolni. A PannErgy szakvezetője a jelenlévő tíz főhöz felhívta ezen napokra az utánpótlásból Vismeg Botondot, Melegh Milánt, illetve Tóth Leventét.

– Bedő és Nagy már csütörtökön visszatért, azonban a teljes keret csak hétfőtől dolgozik újra – közölte dr. Sike József, akinek azt is jeleztük: az előző körös, 6-6-os Eger elleni hazai döntetlennel elúszott az, hogy a gárda bekerüljön az első négybe. – Azért teljesen még nem lett nulla a sanszunk, de ahhoz, hogy ez létrejöjjön, egyrészt az kellene, hogy az előttünk lévő Egernek legyen egy botlása Debrecenben, mi pedig utána, nagy bravúrként, verjük meg a Ferencvárost. Hogy ezeknek mennyi a valószínűsége, jelenleg nem lehet tudni, de a sportban sok minden előfordult már…

A gárda szerdán 19.30-tól a dr. Kemény Dénes Városi Sport­uszodában a Budapest Honvédot fogadja a felsőházi rájátszás 6. fordulójában.

Győzniük kell

– Nekünk győznünk kell ezen a mérkőzésen – nyilatkozta dr. Sike József. – Tény, a teher ott van a játékosokon, de nem veszíthetünk. Az más kérdés, hogy nem téveszt meg bennünket az első közös meccsünk eredménye, a 13–7-es budapesti sikerünk. Biztos vagyok benne, hogy a Honvéd is maximálisan kihasználta az adódó szünetet, és abban is biztos vagyok, hogy nem szeretnének a nyolcadik helyen végezni ezen kör után. Szóval nyerni kell a négyről szőtt álmaink miatt, illetve azért is, hogy az ötödik pozíciónk biztos legyen. Ha úgy ér véget ez a meccs, hogy miénk a három pont, akkor nagy valószínűséggel a Honvéddal a helyosztó első szakaszában is találkozni fogunk.

ÉM-MI


Az OB I felsőház állása

1. A-Híd OSC Újbuda 19 19 – – 261–104 57

2. FTC-Telekom 19 18 – 1 262–131 54

3. Szolnoki Dózsa 19 15 – 4 228–134 45

4. ZF-Eger 19 13 2 4 209–152 41

5. PannErgy-MVLC 19 12 1 6 219–160 37

6. Debreceni VSE 19 8 – 11 176–224 24

7. BVSC-Zugló 19 6 3 10 177–186 21

8. Budapesti Honvéd 19 6 2 11 156–186 20

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!