Helyi sport

2019.03.25. 08:34

PannErgy-MVLC: A döntetlennel maradt a különbség

Miskolc - Hazai meccset játszott a hétvégén a PannErgy-MVLC férfi vízilabdacsapata.

Miskolc - Hazai meccset játszott a hétvégén a PannErgy-MVLC férfi vízilabdacsapata.

A férfi OB I középszakasz, felsőház (1-8. hely) 5. fordulójában a ZF Eger volt a miskolciak ellenfele szombaton este a Kemény Dénes Városi Sportuszodában. A pályaválasztó korábban még sosem győzte le a hevesieket bajnoki összecsapáson, most erre a bravúrra készültek Misicék, akik egyrészt tudásban megerősödtek a korábbi szezonokhoz képest, míg a vendégek kevésbé acélos kerettel rendelkeznek idén. Az évad meccse a nézőszámon is tükröződött, hiszen az ülőhelyek elkeltek és rengetegen álltak is a lelátón, közte sok vendégdrukker.

Természetesen még kicsit fejlődnünk kell, de meggyőződéssel mondom, hogy nemzetközi szintű mérkőzést játszottunk.” Dr. Sike József

Hosszú góltalanság

Az első egy perc tíz másodpercben a két kapus egy-egy nagy védést mutatott be, aztán az első előnyt az Eger kapta, Vlachopoulos másodszorra betalált (0–1). Valics védett a hazaiak fórjánál, aztán Misicet szerelték együttes erővel a látogatók. Nagyon meg kellett harcolni a pozíciókért, a lövési lehetőségért, az MVLC nem tudta az újabb előnyét sem kihasználni, de a kapufa is az egriekkel volt. A harmadik fórja is kimaradt a Miskolcnak, Sánta azonban centerben nem hibázott (0–2). Ebben a felvonásban támadásban nagyon halvány és pontatlan volt a PannErgy, a játékosok csak tologatták a labdát, idegesek voltak, s aki vállalkozott, az is hibázott.

Csoma hárított a második felvonás kezdetén, kétszer is. Labdát adott el megúszásnál az MVLC, ami bosszantó volt. A hazai hálóőr tartotta meccs­ben csapatát, de Valics sem adott le a formájából, maradt az állás. Rasovic is „bűn rosszul” lőtt, nem úgy Hosnyánszky, akinek szerencsés találata 0–3-at ért. Sokadik akcióját rontotta el pontatlanság miatt a hazai csapat, amely 1:33 perccel a második negyed vége előtt megkapta következő emberelőnyét: ezzel sem tudtak élni. 28 másodperccel a felvonás vége előtt azonban Vadovics megtörte a jeget (1–3), de még kellett Csoma remek védése is.

Izgalmas második félidő

A harmadik negyed elején fór­ban Milicic kísérletét fogta meg Valics, óriási ziccer volt. Aztán Bowen is a jobb kapufa mellé bombázott, majd az Eger játszott ki sakk-mattra egy előnyt (Decker, 1–4). Hornyák szinte az alapvonal közeléből dobta a játékszert a hálóba (2–4), ez szükséges volt a remények életben tartásához. Csoma hárítása is ebbe a kategóriába tartozott, de támadásban szabálytalankodott a házigazda. Működött azonban a MVLC blokk­ja, Nagy Á. lökete után a belső kapufáról kifelé pattant a játékszer. Rengeteg volt a szabálytalanság itt is, ott is, a hetedik hazai fórból Misic húzta a labdát a hálóba (3–4).

A befejező felvonásra még bőven maradt izgalom, főleg azután, hogy Stojanovic egyenlített (4–4). Hosnyánszky kísérlete után besurrant a labda a miskolci kapu jobb oldalába (4–5), még volt vissza 6:34 perc. Stojanovic újra meglepte Valicsot (5–5), azonban a légiós következő próbálkozása nem jött be. Előnyben került ismét előnybe a ZF (Hosnyánszky, 5–6), ugyanilyen szituációban Stojanovic elpasszolta a labdát. Majd a hazai védelem volt a helyén, 3:05-nél fórt kapott az MVLC. Lejárt, eredmény nélkül, pontosabban két egri védéssel. A hevesiek is megkapták a hasonló esélyt, szintén elrontották. Misic hozott büntetőt, Bowen a jobb alsóba tüzelt (6–6). Labdát szereztek a miskolciak, az utolsó percen belül járt az óra. Páros kiállítás jött, majd még egy (36,8 mp). Az egriek ellopták a labdát, lövésük után Csoma hárított, de már csak 1 mp maradt, ami lepergett. A negyedik helyért zajló csatában a döntetlennel nem csökkent a különbség a felek között, három körrel a szakasz vége előtt a ZF 4 ponttal vezet a PannErgy előtt, amelynek csodára lenne szüksége ahhoz, hogy előzzön.


Jegyzőkönyv

PannErgy-Miskolci VLC – ZF-Eger 6–6 (0–2, 1–1, 2–1,3–2)

Miskolc, 400 néző. V: Kun Gy., Homonnai.

MVLC: Csoma – Lőrincz (–), Bowen (1), Milicic (–), Bedő (–), Vadovics V. (1), Stojanovic (2). Csere: Nagy Á. (–), Banicevic (–), Misic (1), Hornyák (1). Edző: dr. Sike József.

Eger: Valics – S. Rasovic (–), Vlachopoulos (1), Decker Á. (1), Murisic (–), Hosnyánszky (3), Gyárfás (–). Csere: Sánta (1), Sántavy (–), Avramovic (–), Lukács D. (–), Kürti (–). Edző: Dabrowski Norbert.

Gól/emberelőnyből:1/12, ill. 0/13

Gól/ ötméteresből: 1/1, ill. 0

Dr. Sike József: – Izgalmakban bővelkedő, drámai csatát vívtunk az Egerrel. Előfordultak hibák a játékban, de mindkét csapat előtt meg lehet emelni a kalapot. Sajnos, akárcsak Egerben, most is fegyelmezetlenek voltunk, ám az a tapasztalatom, hogy jó játékra vagyunk képesek a „nagyokkal” szemben is. Természetesen még kicsit fejlődnünk kell, meggyőződéssel mondom, hogy nemzetközi szintű mérkőzést játszottunk.

Dabrowski Norbert: – A hétközi fiaskó után rendeztük sorainkat, remekül kezdtünk, és háromgólos vezetésre tettünk szert. Nagyon fontos mérkőzés volt, hiszen a két csapat megközelítően azonos szintet képvisel, és a pillanatnyi forma dönt összecsapásukon. A végére kicsit elfáradtunk, de a hazaiak is, az ilyen meccsek jó propagandáját jelentik a sportágnak. Nekünk most már egyetlen dolgunk van, Debrecenben nyernünk kell, és akkor teljesítjük célunkat, bekerülünk a legjobb négy közé, amihez ez az egy pont nagyon kellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!