Helyi sport

2019.02.23. 12:27

PannErgy-MVLC: Veszíteni most nem lehet, csak nyerni

Miskolc - Az alapszakasz utolsó fordulójában hazai meccset játszik szombaton a PannErgy-MVLC.

Miskolc - Az alapszakasz utolsó fordulójában hazai meccset játszik szombaton a PannErgy-MVLC.

A férfi OB I alapszakaszában a 14., utolsó fordulót rendezik meg, melynek keretében a B-csoportban PannErgy-Miskolci VLC – A-Híd OSC Újbuda találkozóra kerül sor szombaton 19.30-tól a dr. Kemény Dénes Városi Sport­uszodában.

A miskolciak az előző héten Szolnokon vendégeskedtek, és 11–8-ra kaptak ki.

– Egy olyan csapat ellen pontot szerezni, mint a Szolnok, a bónusz kategóriába tartozott volna – jelentette ki dr. Sike József, a Pann­Ergy-MVLC vezetőedzője. – A múltkor ehhez közel voltunk, egészen 7–7-ig, utána azonban jött egy rövidzárlat, így igazából magunknak köszönhetjük a vereséget.

Ehhez még azért azt is hozzá kell tenni, hogy a csapat egyik oldala 1/13-as mutatót hozott a lövések terén, ami a szokásosnál gyengébb volt, miként a kapusteljesítmény is.

Nyílt sisakos

A miskolciak nem mulasztják el azt a lehetőséget, hogy hétközi edzőmeccset játsszanak, ha arra mód nyílik. Most is volt rá.

– A hazánkban lévő Japán válogatott eljött hozzánk, és a két napon, hétfőn és kedden 9 negyedet játszottunk – tette hozzá dr. Sike József. – Ugye a legközelebbi olimpia náluk lesz, arra készülnek, mint házigazdák, szeretnének jól szerepelni. A keleti vízilabda nagyon nyílt sisakos, azonnal büntetnek, ha kihagysz, gyorsak, nemigen kell tőlük jobb edzőpartner.

Ezután a szakemberrel való beszélgetés a mostani bajnoki­ra terelődött.

– Náluk, az OSC-nél az a cél, hogy maximális pontszámmal, 42 ponttal menjenek be a következő körbe, illetve ha tovább is nézzük, akkor nyilván majd szeretnék az első helyről, a legjobb pozícióból kezdeni a rájátszást a négy között – sorolta az MVLC szakvezetője. – Velünk kapcsolatban ugyanaz a helyzet, mint a Szolnokkal szemben volt: minden egyes nagy csapat ellen szerzett egy vagy több pont a bónusz kategóriába tartozna, amelyeknek a gyűjtését soha nem adjuk fel. Ez a helyzet a legjobb: ha fantasztikus teljesítménnyel netán meglepetést érünk el, akkor nyerünk vele, de ha kikapunk, akkor sem bukunk semmit, a teher a másik oldalon van. Nekünk tíz meccsünk volt, amiken bukhattunk volna, de nem buktunk… A nagyoktól elvett pontok triplán számítanak, lefelé nézve ugyanígy, ezért vagyok büszke a megvalósult alapcélra.

Jó, hogy viszik

A két csoportból az A-ban csak most, az utolsó körben derül ki, hogy a Ferencváros, az Eger és a BVSC mögött a Budapest Honvéd, a Metalcom Szentes, vagy a Pécsi VSK lesz a negyedik felsőházas alakulat. A B-ben az OSC, a Szolnok és az MVLC helye megkérdőjelezhetetlen, a még bejutó helyre a Debreceni VSE, illetve az UVSE pályázik.

Lapunk információi szerint a felső ház (1–8. hely) programját hétfőn készítik el a Magyar Vízilabda Szövetségben.

ÉM-MI


A gáláról

Dr. Sike József szóba hozta a keddi, a kiadónk által rendezett Év Sportolója 2018 gálát is, amelyen a klub három díjat kapott: a csapat, maga az edző, és Alex Bowen is harmadik lett a kategóriájában.

– Nekünk óriási megtiszteltetés volt a részvétel ezen a patinás ünnepségen. Nagyon nehéz dolog összehasonlítani különböző sportágakat, eredményeket, de mi maximálisan elégedettek vagyunk a sorrenddel, ami hű képet tükröz a nagyon erős megyei sportról. Gratulálunk az előttünk és az utánunk végzetteknek, csapatban a kazincbarcikai röplabdások megérdemelték a sikert, mert a tavalyi bajnoki- és kupagyőzelmük megsüvegelendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!