Helyi sport

2018.02.28. 14:13

MVLC: Ünnep legyen a mai nap

Miskolc - Az Európa Kupa elődöntő visszavágóját szerdán játssza a PannErgy-Miskolci VLC.

Miskolc - Az Európa Kupa elődöntő visszavágóját szerdán játssza a PannErgy-Miskolci VLC.

A miskolci vízilabda sport eddigi legjelentősebb mérkőzését rendezik meg szerdán 18.45-től a Dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodában: a 2017/2018-as férfi Európa Kupa elődöntőjének visszavágóján a házigazda PannErgy-MVLC ellenfele az Ferencvárosi TC-PQS Waterpolo együttese lesz.

A realitás azt mutatja és mondja, hogy Európában kevés olyan csapat van, amely jelentkezhetne arra, hogy öt góllal legyőzze a Fradit.” Sike József

Amint az ismert, a két gárda fordított párosításban, januárban Budapesten már meccselt, azt a mérkőzést a Ferencváros 13-9-re megnyerte, így a sorozat címvédője megnyugtató előnyből várja a mostani, második összecsapást.

A címvédő a favorit

A miskolciak kedden sajtótájékoztatót tartottak az esemény apropóján, ezen Bachner András szakmai vezető azt ecsetelte, hogy az idén már ötödik alkalommal csapnak össze a Fradival, hiszen már volt két közös Magyar Kupa találkozó, az EK-elődöntő első felvonása, és vasárnap az első bajnoki a középszakaszban.

„Emiatt nem kell elemezni már a Ferencvárost, tudjuk mire számíthatunk tőlük. Vasárnap óriási tartásról tett tanúbizonyságot a csapat, 7-7-nél átvehettük volna a vezetést Budapesten, sajnos nem éltünk a lehetőséggel. A világ egyik legjobb klubcsapatával mérkőzünk újra, reméljük, hogy saját közönségünk előtt minél jobb eredmény születik” – fogalmazott Bachner András.

Dr. Sike József, a PannErgy-MVLC vezetőedzője azt emelte ki, hogy az EK-történetében először szerepel miskolci csapat a sorozatban, és büszkék arra, hogy az előzőekben továbbléptek két tornáról, és kiejtették a BL-ben indult orosz bajnok Volgográdot.

– Szögezzük le: a címvédő idén is a kupa favoritja, de jövőre már biztosan nem fogunk itt találkozni, mert a BL-ben fognak indulni, és persze nekünk is meg kellene szerezni újra az 5. helyet a bajnokságban, hogy kupaindulók lehessünk – jelezte az MVLC trénere. – Lehet álmodozni a továbbjutásról, de a realitás azt mutatja és mondja, hogy Európában kevés olyan csapat van, amely jelentkezhetne arra, hogy öt góllal legyőzze a Fradit. Mi úttörőként eddig eljutottunk, a célunk az, hogy közelebb legyünk a Ferencvároshoz, mint teszem azt vasárnap voltunk, amikor négy góllal kaptunk ki. Szeretnénk, ha a végén az lenne a vélemény a klubról, a csapatról, hogy itt voltunk, és méltóképpen képviseltük az országot, a várost. Mindezek ellenére születhet egy számunkra jó eredmény, hiszen már vertük meg a Bajnokok Ligájában szereplő Egert a kupában, a bajnokságban pedig vettünk el tőlük pontokat. A miskolci vízilabda ünnepének kell lennie a szerdai napnak, ha most érmet osztanának, akkor megosztva a Marseille csapatával kapnánk egy bronzot, ami nem lenne rossz…

Egyben felkészülés

Az MVLC csapatkapitánya, Sasa Misic, montenegrói válogatott az alábbiakat nyilatkozta a meccs előtt:

– Tisztában vagyunk azzal, hogy a Ferencváros jobb csapat, de van egy kötelességünk, mégpedig, hogy itthon, saját szurkolóink előtt egy jó meccset játsszunk velük. Nagyon jól ismerjük egymást, de amíg én vagyok ennek a társaságnak a kapitánya, soha, sehol nem fogunk feladni egyetlen egy mérkőzést sem. Nem számíthat arra a Ferencváros, hogy könnyű ellenfelek leszünk, ki kell majd adniuk magukból mindent, ha ismét győzni akarnak. Ez a meccs kiváló felkészülés lesz a nagyon fontos szombati, debreceni bajnoki találkozóra.

A tények kedvéért: ha a miskolciak négygólos különbséggel nyernének, akkor büntetők döntenének a fináléba kerülésről.


A belépésről

Bachner András azon felvetésünkre, hogy a klub miért nem belépődíj ellenében bocsátott ki jegyeket, miért ingyenes regisztrációs bilétákat adott ki, lemondva ezzel pár százezer forint bevételről, az alábbiakat mondta: „Ez a klub még annál a fázisnál tart, amelynél az a fontos, hogy telt ház legyen. Az üzenet a lényeg, hogy jöjjenek minél többen az uszodába, drukkoljanak, szeressék meg a vízilabdát.” Megtudtuk, a regisztrációs jegyekből kedden kora délután még néhány darab volt, így ha ez nem fogy el ma estig, a helyszínre érkező szerencsések még bejuthatnak a találkozóra.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!