Helyi sport

2017.04.29. 14:00

Betegség miatt elmarad az MVLC meccse

Miskolc - A szombaton 20.30-ra kiírt PannErgy-MVLC – BVSC meccset jövő csütörtökön játsszák le.

Miskolc - A szombaton 20.30-ra kiírt PannErgy-MVLC – BVSC meccset jövő csütörtökön játsszák le.

Az utolsó „táncnál” tartanak a csapatok a férfi vízilabda OB I 2016/2017-es idényében: megyénk képviselője, a PannErgy-Miskolci VLC gárdája az előkelő 5. helyért küzd, mégpedig az MKB Euroleasing-BVSC ellen, a párharc az egyik fél két sikeréig tart. A csapatoknak ma 20.30-tól Miskolcon, a Kemény Dénes Városi Sport­uszodában kellett volna először vízbe ugraniuk, azonban pénteken reggel kiderült, hogy az összecsapás elmarad.

Szombat vagy vasárnap

– Sajnos, a keretünkből nyolc játékos vírusos betegséggel, lázzal küzd, orvosi kezelésben részesülnek, ezért szombaton nem tudunk kiállni – tájékoztatott Bachner András klubelnök. – Mindezt természetesen jeleztük ellenfelünknek, a BVSC-nek, illetve a Magyar Vízilabda Szövetség illetékes testületének. Utóbbi részére elküldtük azokat a papírokat, orvosi véleményeket, amelyek alátámasztják, igazolják az esetet. Sajnáljuk, hogy ez így történt, mert a munkánk, a felkészülésünk ezáltal egy kissé felborult.

A klubvezetőtől megkérdeztük természetesen, hogy mikor kerülhet sor ezen összecsapás pótlására?

– Úgy néz ki, hogy a csata első meccsét május 4-én, csütörtökön 20 órától játsszuk itthon – osztotta meg ezen információt lapunkkal Bachner András. – Ugyan a szövetség honlapján a második közös találkozónk időpontjaként május 6., szombat 17 óra szerepel, pillanatnyilag nem biztos, hogy akkor utazunk a fővárosba. Ugyanis a halasztással nagyon közel került egymáshoz a két mérkőzés, így az is lehet, hogy végül május 7-én fogunk meccselni Budapesten.

A nemzetközi indulásért

A klubiránytó még az ötödik hely fontosságáról is nyilatkozott:

– Ezen kis változás ellenére a célunk nem változott – húzta alá Bachner András. – Szeretnénk megszerezni az ötödik helyet, amely számunkra történelmi lenne, nem csak maga a helyezés miatt, hanem azért is, mert akkor ebben az esetben kiléphetnénk a nemzetközi kupaporondra. Klubunk éppen most öt éves, és az Európa Kupa-szereplés kivívásával méltó módon megkoronáznánk ezt az évfordulót. A betegséghullám ugyan nem szolgál az előnyünkre, de mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy elérjük azt, amit elterveztünk.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!