Helyi sport

2016.07.03. 10:24

Kettőt bemutattak, hármat még várnak

Miskolc - Az új évadban a legjobb tizennégy között zárna a MEAFC NB I/B-s férfikosárlabda-csapata.

Miskolc - Az új évadban a legjobb tizennégy között zárna a MEAFC NB I/B-s férfikosárlabda-csapata.

Az előző szezonban újonc volt az NB I/B-s férfikosárlabda-bajnokságban a Miskolci EAFC gárdája, és az évadot végül a 14. helyen fejezték be. A klubnál ugyan tart még a nyári szünet, egészen augusztus elejéig, ám pénteken helyzetképet adtak a következő bajnokság keretéről, sőt két kosarast már be is mutattak a sajtónak.

A 28 éves bedobó Máté Balázs az EKF-Eger KOK alakulatától érkezett Miskolcra, míg a 26 esztendős irányító Szögi Ádám Jászberényből. A MEAFC szakosztályvezetője, Fazekas Csaba elöljáróban így nyilatkozott:

– Olyan játékosokat kerestünk, akik mind szakmailag, mind emberileg illeszkednek a klub koncepciójához és még van bennük jó pár aktív év. Hiszen: tavaly is jeleztük, az értékeink megtartása mellett mindenképpen fiatalítani kívánunk, hiszen így biztosított a fejlődés, az előrelépés.

Kiss távozott

Az erősítésekről így beszélt a klub képviselője:

– Összesen öt játékost tervezünk igazolni, három srácot csak azután szeretnénk megnevezni, miután meghatározták a felvételi ponthatárokat, ugyanis mindannyian a Miskolci Egyetem hallgatói lesznek – mondta Fazekas Csaba, akit arról is kérdeztünk, hogy ki vagy kik távoznak az előző szezonban szerepelt csapatból. – A keret gyakorlatilag együtt maradt, csupán Kiss Balázs távozott, aki más irányban képzeli el a jövőjét, illetve Szojka Gábor kérdéses még, gondolkodik egyelőre, mi reméljük, vállal még egy évet, amely bizonyosan az utolsó lesz számára.

Az egyetemisták funkcionáriusa, játékosa hozzátette azt is: a szakmai stáb összetétele változatlan marad, vagyis Bene Szilárd vezetőedzői szerepkörben dolgozik tovább, a munkáját pedig Fejes János segíti. Fazekas Csaba szót ejtett arról is, hogy a 2017/2018-as évadban a szövetség a másodosztályban létrehoz majd egy úgynevezett kiemelt B csoportot, 14 csapattal.

– Vagyis emiatt kiemelten fontos lesz nemcsak nekünk, hanem minden egyesület számára a 2016/2017-es bajnokság, mert mindenki ebbe a csoportba szeretne bekerülni, a legjobb tizennégyben szeretne majd zárni. A célunk tulajdonképpen ez, bízunk benne, hogy elérjük.

ÉM-MI

Az új játékosok mondták

Máté Balázs: – Egri vagyok, de Körmenden tanultam a kosárlabdát Patonay Imre kezei alatt. Ott sajnos nem sikerült megragadnom, így az utóbbi nyolc évet az EKF-nél töltöttem. Egyrészt azért választottam a MEAFC-ot, mert szimpatikus volt a Fazekas Csaba által felvázolt koncepció, a tudatosság, másrészt vonzó volt a mindenki által ismert Drahos Gábor személye.

Szögi Ádám: – Hódmezővásárhelyi vagyok, ott tanultam az alapokat Drahos Gábortól. Nyertem bajnoki címet és kupát a Szolnokkal, NB I/B-s első helyet a Jászberénnyel, volt ajánlatom más klubtól is, viszont ott csak kiegészítő szerepet szántak nekem. A Miskolci EAFC-nál viszont húzóemberként számolnak velem, úgy gondolom, ehhez megvannak a képességeim.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!