Helyi sport

2016.03.06. 21:13

MVLC: Egy szuper negyed, majd a meccs végén taktika

Miskolc - Szombaton hazai medencében játszott a PannErgy-MVLC OB I-es alakulata.

Miskolc - Szombaton hazai medencében játszott a PannErgy-MVLC OB I-es alakulata.

A 9-16. helyért zajló rájátszás 2. fordulójában pécsi riválist fogadott a miskolci együttes. Az első negyed nagy része úgy telt el, hogy vagy a kapusok hárították a különböző gólszerzési kísérleteket, vagy a kapufa, és még az sem jelentett előnyt, ha valamelyik gárda emberfórba került.

A legközelebb Jakab állt a hálózörgetéshez, csakhogy nem helyezte elég jól a labdát egy csapata számára megítélt ötméteres során és Duvnjak jobb kézzel hárítani tudott. Már-már úgy nézett ki, hogy találatmentes lehet az első felvonás, amikor 1:11 perccel a befejezés előtt megkapta második büntetőjét az MVLC, s Petkovic a jobb sarokba bombázott.

Ezután besűrűsödtek a fontos történések, ilyen volt a borsodiak megúszásos gólja Milicic révén, valamint a PVSK szépítése, Basara ejtett Bendes mellett-felett.

Beinduló borsodiak

A második felvonás kezdetén egalizáltak a dunántúliak, Basara büntetett büntetőből, de eztán nagyon jó ritmust kapott el a hazai gárda. Kezdődött az 5-0-s széria Njegovan ötméteresével, folytatódott Milicic távoli „dugójával”, majd Hegedűs remekbe szabott befordulós centertalálatával.

A negyediket zsinórban Petkovic jegyezte, aki átejtette a pécsiek kapusát, s bár a labda nem ért hálót, áthaladt a képzeletbeli gólvonalon, de a következő gólt is a légiós jegyezte megúszásból. A PVSK teljesen leblokkolt mind védekezésben, mind támadásban, nem ízlett nekik az MVLC szoros emberfogása, és Bendes is megbabonázta őket párszor. A nagyszünetben az addig látottak alapján be lehetett írni a három pontot a PannErgynek, miután majdnem minden klappolt a házigazdánál.

A harmadik negyedben előbb Horváth csökkentette a különbséget, amit Njegovan állított vissza (8-3) 1:46-tal ezen menet zárása előtt. Azonban ez a kevéske idő elég volt a Pécsnek arra, hogy faragjon a hátrányából, amit Basara és Surányi tett meg (8-5).

Védés, kapufa, csavarás

Az utolsó játékrészben fórban Somlai adott kiváló passzt Jakabnak, és csapata viszonylag megnyugodva tekinthetett a lefújásig lévő 7 perc elé (9-5). Viszont Basara negyedik gólját érte el, ezúttal büntetőből, ami fellelkesítette a pécsieket, hogy talán még lehet keresnivalójuk.

Surányi megúszásból 9-7-re hozta a PVSK-t, majd az MVLC kihagyott, a látogató viszont értékesített egy emberelőnyt (De Blasio). Kereken 4 perc volt még a mérkőzésből, s izgalmas végjáték volt várható.

Ebben a részben volt védés, kapufa, mellécsavarás, rossz bejátszás, egy-egy időkérés, a második a miskolciaknál, akik rutinosan megtartották a labdát, amíg le nem csengett a hátralévő 30 másodperc.


Jegyzőkönyv

PannErgy-Miskolci VLC – PVSK-Mecsek Füszért 9-8 (2-1, 5-1, 1-3, 1-3)

Miskolc, 100 néző. V.: Marjay, Csizmadia.

PannErgy-MVLC: Bendes – Hornyák (-), Somlai (-), Jakab (1), Milicic (2), Petkovic (3), Takács (-). Csere: Tóth M. (-), Madaras M. (-), Kovács Z. (-), Hegedűs (1), Kerschbaum (-), Njegovan (2). Edző: dr. Sike József.

PVSK: Duvnjak – Csaba (-), Surányi (2), Csacsovszky (-), Basara (4), Rakonjac (-), Krizsán (-). Csere: Horváth (1), Stojcic (-), Macsi (-), Lajkó (-), Tóth P. (-), De Blasio (1). Edző: Lukács Gergely.

Gól/emberelőnyből: 3/1, illetve 7/1

Gól/büntetőből: 3/2, illetve 2/2

dr. Sike József: – Újabb győzelmet szereztünk megérdemelten, mert jobbak voltunk. Ha a harmadik-negyedik negyedben góllal fejeztünk volna be két helyzetet, akkor nincs a dráma, ami nem is volt dráma, csak a végén kijátszottuk a 30 másodpercet.

Lukács Gergely: – A második negyedben volt egy négy perces rövidzárlatunk, amivel előnyt adtunk az ellenfélnek. A harmadik-negyedik negyedben hiába próbáltunk meg mindent, már szinte csoda kellett volna ahhoz, hogy ledolgozzuk a hátrányt. Közel voltunk a pontszerzéshez, de megint nem sikerült, azt a bizonyos lélektani határt nem tudjuk átlépni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!