Helyi sport

2016.02.13. 14:42

PannErgy-MVLC: Kisiklás volt – ezt igazolnák

Miskolc - Újabb szombat, újabb hazai összecsapás vár az élvonalbeli miskolci férfi pólósokra.

Miskolc - Újabb szombat, újabb hazai összecsapás vár az élvonalbeli miskolci férfi pólósokra.

A férfi vízilabda OB I alapszakaszának előző fordulójában egy utolsó másodpercben elért találattal győzött 14-13-ra a Pann­Ergy-MVLC gárdája a Valdor Szentes ellen. A miskolciak vezetőedzője, dr. Sike József a mérkőzés után rendkívül korrekten nyilatkozott, többek között azt mondta, hogy nem érdemeltek győzelmet. A trénernek nem ez volt az első olyan megnyilvánulása, amikor kizárt mindenfajta indulatot, érzést, hatást, s reálisan értékelte a történteket.

– Azért annak örültem, hogy nyertünk… – szögezte le elöljáróban a szakember, aki így folytatta: – Egy edzőnek mindig van egy nézőpontja, igyekszik mindent mérlegre tenni, amikor beszél valamiről. Lehet, néha túlzott a realitásérzékem, de engem az értékelések során az vezényel, hogy mi szolgálja a közös érdekünket, ez pedig az, ha kimondjuk a valóságot. Az igazság pedig az volt ezen a Szentes elleni meccsen, hogy ellenfelünk bukta el a találkozót, mert nem sokkal a vége előtt tarthatta volna a labdát, és akkor elvisz minimum egy pontot. De nem ezt tette, lőtt, ami nem volt sikeres, maradt még hátra 5 másodperc, Petkovic megúszott, kapta a labdát és gólt szerzett. Ezt a mozdulatot azonban megelőzte több mint 31 perc, ami azt mutatta, hogy az aznapi teljesítményünk döntetlenre elég. Olyan, hogy egy játékos előreúszik, és gól lesz belőle ilyen rövid idő alatt, jó, ha százból egyszer megtörténik… Nekem tehát nem egy mérkőzés utolsó öt másodpercéből kell kiindulni, nem annyit kell néznem, hogy győztünk, hanem azt, hogy ami most szerencsével elég volt a sikerhez, az a következő meccsen is elég lesz-e? Azzal foglalkozom, hogy 7 akciógólt hazai pályán nem lehet kapni, meg azzal, hogy örvendek a centereink jó formájának, remélem, mindezt tartani tudják.

A legsebezhetőbb

A férfi OB I A csoportjának 12. fordulójában ma 17 órától hazai medencében száll vízbe a PannErgy-MVLC együttese, vagyis a dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodában. Az ellenfelük a jelenleg csoportban az utolsó helyen álló EBP Tatabánya gárdája lesz.

– Mindenkinek úgy kell harcolnia, mintha az élete függene tőle, és nem száz százalék kell, hanem 1500 százalék – fogalmazott keményen dr. Sike József, majd minderre magyarázatot is adott. – Tavaly október 17-én 11-10-re kikaptunk az ottani összecsapáson, és szeretnénk bebizonyítani, hogy ez csak egy kisiklás volt. A Tatabányának eddig csupán az a három pontja van, amit tőlünk vett el, amivel utolsó a csoportban, nekünk, ezzel ellenben 13 egységünk van… Papíron az ő játékosállományuk a legsebezhetőbb, és kizártnak tartom, hogy azok a dolgok újra megtörténjenek, amik ott velünk. Ahogyan mondani szokták, a labda gömbölyű, tudjuk, hogy a szerb kapusuk nem rossz, centerük, Regős, megjárta a Ferencvárost is, az ő kikapcsolásához nem egy játékos kell majd, hanem az egész csapat. Francsics nemrég 6 gólt dobott a Szentesnek, de ezen a téren jó a balkezesük, Császár is. Ellenfelünk a rögzített, álló pólót nem játssza rosszul, ezért nekünk az erőnket, a gyorsaságunkat, az úszástudásunkat kell érvényre juttatni.


Egy hiányzó

A PannErgy-MVLC-nél a korábban megműtött kapus, Valics rehabilitációja zajlik, már edz, körülbelül 2–3 héten belül lesz bevethető.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!