Zenés élmény

2024.01.31. 13:25

Még jó, hogy az unoka operába viszi a nagypapáját

Népszerű formában próbál segíteni megszeretni és megérteni az operát az OperaCinema. Miskolcon ötezer diák osztozhatott az élményben.

Boon.hu

OperaCinema Miskolcon – a színpadon a Magyar Állami Operaház Zenekara, előtérben a műsor vezetői, az unoka, Telekes Mátyás és nagypapája, Csuja Imre

Fotó: Bujdos Tibor

Mi lenne, ha  a klasszikus operákat áthelyeznénk a huszonegyedik századba? Ez az alapkérdése az OperaCinema címmel hirdetett programnak, amelynek révén tíz előadásban ötezernél több miskolci diáknak kínált komolyzenei élményt január utolsó napjaiban a Művészetek Házában a Filharmónia Magyarország és a Magyar Állami Operaház, az operaház zenekarának közreműködésével. A Carmen, a Pomádé király új ruhája, a Bohémélet és a Varázsfuvola szolgáltatta a zenei alapot, hogy a közönség ízelítőt kaphasson a klasszikus színpadi feldolgozásból. A filmetűdök pedig megmutatták, hogyan is esne meg az operai mese napjainkban.

A műsor az operával kapcsolatos tudást is adott, érdekes és a gyermekközönség számára átélhető formában: Csuja Imre színművész és unokája, Telekes Mátyás párbeszédeiből bontakoztak ki a hasznos tudnivalók abban a játékban, amelyben az unoka viszi operába a nagypapát, hogy megszerettesse vele a műfajt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában