A magyar kultúra napja

2024.01.20. 07:10

Kiállítás nyílt kollégánk, Bujdos Tibor fotográfiáiból

A magyar kultúra napja alkalmából a harsányi Fényírda Kiállító és Fényképészeti Alkotóteremben rendeztek megemlékezést pénteken.

Bujdos Tibor

A magyar kultúra napja alkalmából nyílt kiállítás Bujdos Tibor fotóriporter képeiből pénteken Harsányban, a Fényírda Kiállító és Fényképészeti Alkotóteremben.

Igazi kulturális küldetés

Esztári Szécsi Zoltán nemzetfényképész, a rendezvény házigazdája elmondta, hogy lapunk fotóriporterével közel 30 éve ismerik egymást, közös kiállításuk is többször volt már.

A közösségi tér, amelyben a programot megrendezték, állandó és egy helyi portrékat felvonultató tárlatnak is helyet ad, de rendelkezik egy úgynevezett vendégfallal, amire Bujdos Tibor fotói kerültek fel.

A szervező nagy elismeréssel beszélt az alkotóról. Úgy gondolja a többi között, hogy igazi kulturális küldetést végez a fotós, hiszen témáihoz minden esetben nagy tisztelettel, odafigyeléssel és szenzációhajhászás nélkül nyúl.

A rendezvényt Bihari Lajosné polgármester nyitotta meg, majd a magyar kultúra napjával kapcsolatos ünnepi gondolatait dr. Rózsa György főlevéltáros, a Szent György Lovagrend tagja osztotta meg az egybegyűlt érdeklődő közönséggel.

A program szerves részeként Berta Eleonóra író olvasott fel műveiből, és Szűcs Gergely pásztorműves furulyajátékát élvezhette a közönség. 

Bujdos Tibor fotókiállítása március közepéig megtekinthető.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában