Anno

2024.01.09. 13:30

Elképesztő, miket kínált a Miskolci Galéria!

Miről írt az Észak-Magyarország 50 éve? Gazdag kiállítási programról számoltak be az 1974. január 9-i számban.

Boon.hu

Déryné miskolci szobra a neves művész Schaár Erzsébet munkája

Fotó: Bujdos Tibor

Havonta egy kiállítást kínál majd 1974-ben a Miskolci Galéria - előlegezte meg év elején a megyei napilapban Benedek Miklós. A cikk megjelenésének idején már bontották a grafikai biennálét, amelynek mintegy háromezer látogatója volt - emlékeztetett az írás. Az új év első kiállítása Schaár Erzsébet szobrait mutatta be - rekonstruálhatjuk a leírtakból. 
A Miskolci Galéria január elsejétől ismét önálló intézményként működik, különvált a Diósgyőri Vármúzeumtól. s mint a városi tanácshoz tartozó intézmény, ismét olyan önállósággal végzi munkáját, mint születése utáni években, 1965-től 1967-ig. Ennek a munkának legkönnyebben észrevehető eredményei a kiállítások, azok hosszú sora - jegyezte meg az újságíró.

Mi lesz még? Kernstock Károly születésének 100. évfordulójára emlékkiállítás. A kolozsvári múzeum anyagának a Magyar Nemzeti Galériával közösen történő bemutatása. Ágotha Margit grafikusművész, Kass János, Feledy Gyula, Lenkey Zoltán grafikusművészek tárlatai. Máger Ágnes festőművész és Marsocs István szobrászművész közös tárlata. 

A város más kiállítóhelyein Gyulai Líviusz grafikusművész és Féner Tamás fotóművész munkáit kínálják a látogatóknak. Reinecker János festőművész akvarelljeit is kiállítják. 
A Galériában 1974-ben folytatódnak a zenés vasárnap délutánok, nagyrészt tárlatvezetéssel egybekötve. Ugyancsak rendszeresíteni kívánják a magnós tárlatvezetéseket, és szó van róla, hogy a tárlatokhoz kapcsolódóan vitákat, ankétokat rendeznek a Művészklubban - idézzük az egykori terveket az Észak-Magyarországból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában