Annó

2023.12.29. 12:30

Híres alkotók festményeinek örülhetett a miskolci közönség

Miről írt a megyei napilap 60 éve? Az Észak-Magyarország 1963. december 29-i számában olvastuk: több mint száz műalkotással gyarapodott a miskolci Herman Ottó Múzeum képtára.

Boon.hu

A Herman Ottó Múzeum képtára. Számos híres festmény, grafikai mű található a gyűjteményben

Fotó: Vajda János

A jó hírt az 1899-ben alapított miskolci Herman Ottó Múzeum képtárának gyarapodásáról hatvan éve közölte a megyei napilap. Az intézménynek adományozta gyűjteményes anyagát Sassy Attila Budapesten élő, miskolci származású festőművész. A Borsod megyei Tanács ajándéka, valamint a múzeum vásárlása folytán a képtár anyagát gazdagítja a miskolci művésztelepen élő fiatal képzőművészek többek között Feledy Gyula, Cs. Nagy András több grafikája, valamint olajfestménye. Rajtuk kívül több budapesti művész, mint például Hincz Gyula Kossuth-díjas, Csohány Kálmán, Kondor Béla alkotása került a képtár tulajdonába. 

Azt is élvezettel olvastuk, hogy abban az évben két kiállítást is rendezett a múzeum a tulajdonában lévő művekből, így a helyi közösség európai hírű mesterek alkotásait is láthatta, mint például Fényes Elekét, Rudnay Gyuláét, Bernáth Aurélét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában