Program

2023.11.02. 13:42

Komárom művészete mutatkozik be mától Miskolcon

Ismét egy határon túli város művészetét hozza el a közönségnek a Miskolci Nemzeti Színház. A Határtalan Napok vendége ezúttal Komárom lesz, akik színházi előadások mellett kiállítással és irodalmi beszélgetéssel is készülnek a miskolci nézőknek november 2-4. között.

Boon.hu

A bezsélő köntös előadása

Minden évben egy-egy határon túli magyar város kultúráját mutatja be a teátrum, a miskolci közönség így az adott város kulturális életébe pillanthat bele művészetén keresztül. A színház vallja, a kultúrában nem lehetnek határok: a kultúra egy egyetemes nyelv, a művelői pedig ezt a nyelvet jól beszélik, és nem akadály az egymással való kommunikáció; köztük nem léteznek határok. A miskolciaknak is öröm, hogy évről-évre láthatják, máshol hogyan mutatkozik be a kultúra.

Színházi előadások, kiállítás és irodalmi beszélgetés várja három napon keresztül az érdeklődőket. A rendezvénysorozat egy kiállítással kezdődik, mely „Lehár Ferenc, a komáromi operettkirály”, zeneszerző, operettkomponista, karmester életét és előadói pályafutását mutatja be. 

Ugyanezen a napon két előadás és egy irodalmi beszélgetésre invitálják a miskolci nézőket. Előbb a komáromi Csavar Színház előadása, a Fűje sarjad mezőknek lesz látható Száz Pál regénye alapján. Az előadás után a szerző és az alkotók irodalmi beszélgetést tartanak. Este már a Komáromi Jókai Színház előadásában lesz látható Spiró György Prah című komédiája Anger Zsolt rendezésében. A második napon A beszélő köntös című zenés játék lesz látható, melyet Mikszáth Kálmán azonos című regénye alapján Varga Emese dramaturg alkalmazott színpadra. A zeneszerző Lakatos Róbert, a dalszövegeket Laboda Róbert írta. 

A harmadik napon a gyermekeknek és a felnőtteknek is kedvez a teátrum. Délelőtt N. Tóth Anikó A kacagó királykisasszony című mesejátékát hozza el a Komáromi Jókai Színház, este pedig Schwechtje Mihály Az örökség című tragikomédiája lesz látható a társulat előadásában.

Programok

November 2. csütörtök 

15:30 Nagyszínház Emeleti Társalgó 

Lehár Ferenc, a komáromi operettkirály – kiállításmegnyitó 

A komáromi Duna Menti Múzeum és a Lehár Polgári Társulás kiállítása 

A kiállítást megnyitja: Dr. Galo Vilmos kurátor, a komáromi Duna Menti Múzeum történésze 

16:30 Játékszín 

Száz Pál: Fűje sarjad mezőknek 

A komáromi CSAVAR Színház előadása Száz Pál regénye alapján. 

18:00 Kamaraszínház Társalgó 

Fűje sarjad mezőknek – irodalmi beszélgetés Száz Pál szerzővel és az alkotókkal. 

A beszélgetést vezeti Varga Emese, az előadás dramaturgja, a Komáromi Jókai Színház művészeti vezetője.

20:00 Játékszín 

Spiró György: Prah - komédia 

A Komáromi Jókai Színház előadása 

November 3. péntek 

19:00 Nagyszínház 

Mikszáth – Lakatos – Laboda: A beszélő köntös – zenés játék 

A Komáromi Jókai Színház előadása 

November 4. szombat 

10:00 Csarnok 

N. Tóth Anikó: A kacagó királykisasszony - mesejáték 

A Komáromi Jókai Színház előadása 

19:00 Kamaraszínház 

Schwechtje Mihály: Az örökség - tragikomédia 

A Komáromi Jókai Színház előadása 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában