A békéről

2023.09.16. 12:06

Zenés flashmobbal nyílt meg a Miskolci Ars Sacra Fesztivál - videóval!

A város egyházi gimnáziumainak kórusai a békéről énekeltek.

Detzky Anna

Fotó: Ádám János

Meglepetéssel üdvözölte Miskolc lakosságát az éneklő gyereksereg szombaton délelőtt a Miskolc Plázában. Az országos Ars Sacra Fesztivál mottójához kapcsolódva a béke témájában hangzottak el rövid kórusművek, köztük a miskolci fesztivál szignálja. Az egyházi gimnáziumok jó hangú gyerekeiből összeálló kórus Regős Zsolt karvezetésével adta elő produkcióját, de a felkészítésben több karvezető közreműködött. A Flashmob legközelebb szeptember 22-én, pénteken 16 órától lesz látható ugyanezen a helyszínen.

Összefogott Miskolc

A jelenlévőket Máger Ágnes képzőművész, Miskolc város díszpolgára, a Miskolci Ars Sacra Fesztivál képzőművészeti programjának felelőse köszöntötte. Regős Zsoltnak köszönetképpen átnyújtotta a fesztivál Béke borát.

„A világnak béke kell, a világnak Krisztus kell! Ezzel nyitjuk meg a Miskolci Ars Sacra Fesztivált. A mottónk az, hogy Keresd a békét! és ezt szeretnénk mindenkinek elmondani. Kérem kövessék figyelemmel programjainkat, 2023. szeptember 16-tól 24-ig tart az Ars Sacra Fesztivál. Miskolc összefogott: irodalmárok, képzőművészek, zenészek, kicsik és nagyon, amire itt az élő példa. Legyeztek jók, ha tudtok” – mondta Máger Ágnes.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában