Nulladik nap

2023.09.16. 08:44

Keresztül-kasul bejárták a várost a Miskolci Ars Sacra zarándokai - fotók!

Négy útvonalon indult zarándoklat a békéért a fesztivál nulladik napján.

Detzky Anna

Fotó: Detzky Anna

Igazi spirituális programmal indult 2023. szeptember 15-én, pénteken a Miskolci Ars Sacra Fesztivál. Az érdeklődők Miskolc 40 templomába látogathattak el a Nyitott Templomok Napjához kapcsolódóan, amely az országos Ars Sacra Fesztivál társrendezvénye. A résztvevők ökumenikus szellemben a Keresd a békét! mottó jegyében, a külső és belső békességért ajánlották fel az úton az imádságaikat. 

A zarándokutak a nagy történelmi keresztény egyházak szentélyeit látogatták meg Miskolcon és környékén különböző hosszúságú távokon. Az útvonalak Felsőhámorból, Miskolctapolcáról, Martinkertvárosból és Selyemrétről indultak. Az imádság és éneklés mellett, minden állomáson a helyi gyülekezet elöljárója tartott rövid templomismertetőt. A négy lelkes zarándokcsoport végül 17 órakor a Kálvária-kápolna búcsúján találkozott a Kálvária-dombon, amelyet a Fájdalmas Szűzanya tiszteletére rendeztek. 

Itt a zarándokokat házigazdaként Juhász Ferenc atya, a Mindszenti templom plébánosa fogadta szeretettel. A szentmisét Szabó József atya, diósgyőri plébános celebrálta. Az alkalmat a szenvedés elviselése és a gyógyulás érdekében ajánlotta fel. Zenés dicsőítéssel a Mindszent Karizma Közösség zenekara, imádsággal a Szent Ferenc Kisnővérei közreműködtek. A találkozó közös szentségimádással zárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában