A magyar költészet gyöngyszemei

2023.04.20. 11:00

Miskolci lányok hozták el a díjakat Budapestről

A Szeleczki Zita színésznő emlékére rendezett, „A magyar költészet gyöngyszemei” elnevezésű szavalóversenyen vett részt több miskolci diák.

A Szeleczky Zita Alapítvány 2023. április 15-én hatodik alkalommal rendezte meg "A magyar költészet gyöngyszemei" szavalóversenyt Budapesten. Az országos megmérettetés helyszíne a Bajor Gizi Színészmúzeum volt, ahol a diákok kellemes környezetben adhatták elő szabadon választott verseiket. A Miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium két 9.B osztályos tanulója egyaránt dobogós helyen végzett: Theisz Maura második, Fejes Eszter Fanni pedig első helyet ért el középiskolai kategóriában - felkészítő tanáruk Kalina-Bene Brigitta volt. Mindketten értékes könyv- és tárgyjutalomban részesültek, továbbá Eszter kategóriagyőztesként meghívást kapott idén nyárra a Székelyföldi Varga Sándor Verstáborba, melyet Csíkcsomortánban rendeznek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában