Költemények

2023.04.14. 19:37

Bemutatták Fecske Csaba új könyvét a megyei könyvtárban

ÉM

Új kötete jelent meg Fecske Csaba költőnek Hiteles nyomat címmel

Fotó: Bujdos Tibor

Évadnyitó rendezvényként Fecske Csaba József Attila-díjas költő Hiteles nyomat című verseskötetét mutatták be ma délután a a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban. A rendezvényen részt vett Böszörményi Zoltán József Attila- és Magyarország Babérkoszorúja-díjas költő, író Aradról, az Irodalmi Jelen kiadó vezetője.  Gitáron Budai Péter játszott. 

Fecske Csaba korábban a vele készült interjúban elmondta, évek óta készült a most megjelent kötet összeállítására, a 75. születésnapjára tervezte megjelentetni. "Ez egy kerek, jubiláló életkor, és valóban úgy gondoltam, hogy 75 versből áll majd. De végül nem sikerült ebbe beleerőszakolni, vagy túlmentem a 75-ön, vagy kevesebb lett, így azt gondoltam, butaság ez az egész. Aztán úgy gondoltam, szabadon engedem a terjedelmet, s ami nekem a legjobban tetszik, azt fogom beletenni. Ezért lett a kötet alcíme, hogy Fecske Csaba legszebb versei". A költő márciusban lett 75 éves.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában