Testközelben

2022.11.24. 19:30

Miskolci művészek a Múzeumi Melegedőben

Orosz-Stefán Renáta után Orosz Csaba is a Miskolci Galéria vendége lesz a Görgey utcán.

ÉM

Orosz-Stefán Renáta

Fotó: Bujdos Tibor

Orosz-Stefán Renáta volt a vendége csütörtökön este a Herman Ottó Múzeum és a Miskolci Galéria rendezvényének. A Hazai Pálya a Pannon-tenger Múzeum Kiállítóépületében az alkotó képzőművészeti és művészetpedagógiai tevékenységével ismerkedhettek meg az érdeklődők.

„A Hazai Pálya sorozat keretén belül a miskolci képzőművészeti élethez szorosan kapcsolódó alkotóművészek munkáját, életművét ismerheti meg a közönség. A találkozásokon a meghívott alkotók – prezentáció és vetítés formájában, esetenként eredeti műalkotások bemutatásával kiegészítve – személyesen beszélnek magukról és művészeti törekvéseikről. A rendezvény célja, hogy minél szélesebb körben, beleértve a szoros szakmai közeget is, láthatóvá váljon a városhoz kötődő alkotók életpályája, aktuális tevékenysége – a legfiatalabb, pályakezdő generációtól, a középgeneráción át, a sok évtizedes életművel bíró, közismert és elismert művészekig” – olvasható a Miskolci Galéria honlapján.

Kezdődik a „Kép mögött”

- A Múzeumi Melegedő nevű programsorozat keretében rendezi a Miskolci Galéria a Herman Ottó Múzeum, Görgey utcai kiállítóépületében két sorozatát, mindig csütörtökönként, délután 5 órától – tájékoztatott Kónya Ábel, a Miskolci Galéria tagintézményvezetője. – A Hazai Pálya Nº2 vendégeként december 1-jén Orosz Csaba képzőművész és művészetpedagógus tart prezentációt. A Kép mögött című másik sorozat december 8-án indul művészeti és művészettörténeti témájú előadásokkal. A magasabbrendű keresése címmel az absztrakt művészetről és free jazzről én mesélek. December 15-én Máger Ágnes festőművész tart előadást Karácsony a képzőművészetben címmel és a Hassler Énekegyüttes ad elő. 2023. január 12-én könyvbemutatóval folytatódik a Kép mögött sorozat. Révész Emese művészettörténész és Grela Alexandra illusztrátor hiánypótló művészettörténeti böngészőjéről, a Hol készül a művészet? című kötetről beszélgetünk majd, amely a Csimota Kiadó gondozásában jelent meg. Ezt követően a Mazsaroff Miklós-díj átadó ünnepségét tartjuk január 19-én. A Hazai Pálya Nº3 meghívott előadója Góré Szabina festőművész lesz január 26-án. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában