Búcsú a kiállításoktól

2022.10.31. 14:00

Villanyoltás volt a Miskolci Galériában

Rendhagyó és kötetlen tárlatvezetésre és beszélgetésre invitáltak A magyar grafika évtizede 1961-1971, a Kondor Béla miskolci litográfiái – Ötven éve halt meg Kondor Béla (1931–1972) és a Hangszín című kiállításokra.

ÉM

Bezárt az energiaválság miatt a Miskolci Galéria. Vasárnap búcsúztatták az aktuális kiállításokat

Fotó: BA

Elbúcsúztak a Miskolci Galéria kiállításaitól vasárnap. Idő előtti volt a zárás: a három bontásra váró tárlat közül kettő november végéig lett volna látogatható, de az energiaválság miatt úgy döntött a fenntartó önkormányzat, hogy november elejétől takarékossági okokból nem látogatható az intézmény. 

A Villanyoltás címmel hirdetett programra érkezőket fűtetlen terek fogadták. A hideg ellenére jó hangulatú, érdekes beszélgetés töltötte ki a finisszázs két és félórás időkeretét. Nagy T. Katalin művészettörténész, kurátor képzőművész vendégeivel egyszerre tekintett múltra, jelenre és jövőre. Utóbbival kapcsolatban Kónya Ábel galériavezetőtől azt hallhattuk, hogy a kényszerű zárva tartás ideje alatt is kínálnak majd lehetőséget a kortárs művészettel és kortárs alkotókkal való találkozásokra – ennek részleteit a napokban ismertetik majd. 

A Villanyoltáskor elhangzottakra hamarosan visszatérünk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában