Érezze jól magát az Avason!

2022.09.10. 11:00

Kvaterkázna? Itt az idő!

Idén is irodalommal, zenével és jó falatokkal várja a pincékbe is ellátogatókat a bor melletti beszélgetéseket idéző Avasi Kvaterka.

ÉM

A miskolci filmfesztiválhoz kapcsolódik szombaton a kvaterka „Fényt adunk a Rácz sornak a bükki borokkal” címmel tartottak rendezvényt. Fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország

Fotó: ÉM

Az avasi pincesor kínálata kapcsolódik a Cinefesthez, a miskolci filmfesztiválhoz.

Mécsesekkel emlékezve

Szombaton este rövid megemlékezés lesz az avasi temetőben, a Latabár család sírboltjánál, ahol a szervezők azt kérik, hogy az emlékezők egy mécsest hozzanak magukkal. A magyar színjátszás egyik leghíresebb színészdinasztiája sok szállal kötődik a városhoz, a Miskolci Nemzeti Színházhoz és az Avashoz. A dinasztia alapítója, Latabár Endre Miskolcon lelt végső nyugalomra. A Latabár családi sírbolt felújított homlokzatának ünnepélyes avatására is sor kerül szombaton 19 órától. A Szent György-hegy Alapítvány és a hegygazdák közreműködésével megvalósult projektet a Kulturális és Innovációs Minisztérium is támogatta.

Szombaton este 7 órától Szécsi Viktória és Vihula Mihajlo lép fel az Avasi Bortanyán. A Pinyóban ugyancsak este 7-től egészen este 9-ig Vadász Gyuszi jazz estje hallható, míg a Demján pincénél a Pavilon koncertezik. Emellett a retró és a diszkó zene kedvelői is kapnak talpalávaló muzsikát, és a domboldal programjai közül idén sem hiányozhat a vers, vagy a slam.

A gasztrokínálatban a többi között grill ételek is szerepelnek a kihagyhatatlan zsíros kenyér mellett, és sajtokat is kóstolhatnak idén a pincészetek nedűi mellett a kvaterkázók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában