Helybe jön a koncertélmény

2022.08.04. 16:00

Strandokat is felkeres az utazó orgona szombaton

Megyénkben is élvezhetik a hangszerek királynőkének hangját: az Orgonák Éjszakája 2022-es rendezvényén augusztus 6-án több programot is kínálnak.

ÉM

Az Orgonák éjszakája program keretében mobil orgonán muzsikál Sztahura Ágnes

Fotó: Vajda János

Utazó orgona népszerűsíti a hangszert több helyszínen. Sztahura Ágnes orgonaművész előadásában minikoncerteket hallhatnak a Megyei Központi Kórház és az Őszi Napsugár Idősek Otthona udvarán. Később strandolókat lepnek meg a művész orgonajátékával: a Mezőkövesdi Zsóry Fürdő, a Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő, végül a Miskolctapolcai Barlangfürdő vendégei csodálkozhatnak rá fürdőzés közben a templomokból ismert hangokra.

A Tourinformmal közös szervezésben pedig, Kupcsik Sarolta vezetésével valósul meg az Erzsébet térről délután fél 5-kor induló Orgonaséta Miskolcon, melyen a város orgonáiról tudhatnak meg különlegességeket az érdeklődők. Közelről is megcsodálhatják ezt a páratlan hangszert. Herczeg Zoltán orgonaművész testközelből mutatja be az orgona működését, részeit, magyarázza el működésének elvét. A séta végeztével a Belvárosi Református Templomban délután 6-tól gyönyörű orgonakoncertet is meghallgathat a közönség. 

Sztahura Ágnes minikoncertjei

9:00 - Miskolc, Megyei Központi Kórház – Csillagpont előtti tér

10:00 - Miskolc, Őszi Napsugár Idősek Otthona - udvar

11:30 - Mezőkövesd, Zsóry fürdő

13:00 - Tiszaújváros, Gyógy- és Strandfürdő14:30 - Miskolctapolca, Barlangfürdő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában