Kiállítás

2022.06.04. 12:00

Magyar vagyok... Határtalanul

Kiállítást szerveztek a nemzeti összetartozás napján.

ÉM

„Magyar vagyok... Határtalanul” címmel nyílt kiállítás pénteken Miskolcon, a Művészetek Háza Kortárs Galériájában. A kiállítás évek óta a Komlóstetői Református Általános Iskola rendezvénye, és a közel negyedszázados múltra visszatekintő kezdeményezés az évtizedek alatt tartalmában és formájában is sokat változott. 

Háromszáz alkotás 

Korábban az 1848-as forradalom és szabadságharc ünnepéhez kapcsolódva került sor a pályamunkák kiállítására. Az idei év az első, amikor a Komlóstetői Református Általános Iskola gondozásában megvalósuló rendezvény a Művészetek Háza előtti téren megújult köntösben mutatkozott be. Az eseményt a Tiszánin­neni Református Egyházkerület képviseletében nagytiszteletű Fukász László lelkipásztor, egyházkerületi intézményi lelkész nyitotta meg nyitó áhítati szolgálatával, majd Wass Albert A láthatatlan lobogó című versét hallhatták a résztvevők Tóth Lőrinc Ágoston, a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon tanulójának előadásában. A díjazottakat a Komlóstetői Református Általános Iskola 6. b osztályos tanulóinak ünnepi műsora köszöntötte. A Komlóstetői Református Általános Iskola pályázati kiírására 24 iskola több mint 300 alkotással jelentkezett, melyek között a Vajdaságból, illetve a Felvidékről érkezett munkákat is láthatunk. A beérkező munkák közül a kiállításon mintegy 200 alkotást láthatnak az érdeklődők, amelyek közül a zsűri 24 alkotást díjazott.

(A borítóképen: Az alkotások június 29-ig tekinthetők meg | Fotó: Bujdos Tibor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában