Koncert

2021.11.23. 21:00

Japán karmester Miskolcon

Mozart, Bozza és Csajkovszkij művei csendülnek fel november 25-én este 7 órától a Művészetek Házában a Szimfonikus bérlet koncertjén.

Közreműködik: Soós Levente (oboa), Varga Gábor (klarinét), Bettermann Jákob (fagott) és Berki Sándor (kürt). A Miskolci Szimfonikus Zenekart Toshifumi Kanai japán karmester vezényli.

Toshifumi Kanai a japán Toho Gakuen és Szenzoku Gakuen zeneiskolában tanult karmester, fagott, zongora és kamarazene tanszakon, mely időszak alatt több versenyen is nyert díjat. Tanulmányait a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen folytatta, ahol 2015 júniusában kitüntetéssel diplomázott. Ő volt az első külföldi hallgató a Zeneakadémia történetében, aki karmesteri diplomát szerzett az intézményben. Friss diplomásként a 2015-16-os évadban karmester-gyakornokként dolgozott a Budapesti Operettszínházban. Magyarországon és külföldön is több zenekart dirigált már, de otthon, Japánban is aktívan tevékenykedik. A Szolnoki Szimfonikus Zenekar asszisztens karmestere és a Törös Alapítvány jótékonysági hangversenyének állandó karmestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában