kultúra

2021.04.23. 18:30

Többnyire közönség nélkül

Kínált néhány szép élményt az egy évnél hosszabb ideje tartó járvány időszakában a művészet.

Fontos élményeinket köszönhetjük a művészeteknek.

Szinte békebeli alkalmak

A sokáig, néha örökre emlékezetes pillanatokban az elmúlt valamivel több mint egy évben sokkal kevesebb részünk volt, mint máskor: a koronavírus-járvány erősödésével korlátozás alá esett a találkozásokra lehetőséget kínáló valamennyi esemény. A teljes zárlat után a nézőhelyek harmadára engedték vissza a közönséget például a színházakban, majd ismét a teljes zárás következett. A 2019–2020-as évad sikeres produkcióit sem tudta még elégszer játszani a Miskolci Nemzeti, egy ideje pedig az új előadásaik is úgy készülnek, hogy az alkotókon kívül senkinek nem tudták még megmutatni ezeket.

Míg a színház volt bemutatóit közvetíti az online térben, a Miskolci Szimfonikus Zenekar élő koncerteket is közvetített a világhálón – a művészeti együttesnél szintén várják az újranyitást, a telt házas, közönség előtti hangversenyeket.

A múzeumok sem fogadnak látogatót. Több tárlat ragadt bent a Miskolci Galéria falai között – a kiállító művészek a galéria ígéretében bízhatnak: az újranyitást követően kapnak még esélyt a művek a kíváncsi közönséggel való találkozásra.

És voltak azért szinte békebelinek nevezhető alkalmak is az elmúlt hónapokban. Koncertek, kiállítások, színházi előadások, művészeti és kulturális események. Az ekkor készült felvételeinkből osztunk meg most egy összeállításra valót olvasóinkkal.

(A borítóképen: A szentivánéjiÁ! című előadás fotóspróbáján a Miskolci Nemzeti Színházban. Alig néhányan látták a vígjátékot. Majd az újranyitás után ezen is lehet szórakozni)

Fotók: Ádám János, Bujdos Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában