helyismereti vetélkedő

2020.10.20. 17:00

Képes időutazáson nyertek

Befejeződött a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár egy évvel ezelőtt meghirdetett, Képes időutazás Miskolcon című helyismereti játéka.

Forrás: ÉM

A vetélkedésre csaknem százan jelentkeztek, ám csak a leglelkesebbek vitték végig a játékot, melynek célja az volt, hogy a résztvevők ismerjék meg Miskolc múltját és nevezetességeit.

A vetélkedés során a versenyzők a könyvtár központi épületében és hat tagkönyvtárában hónapról hónapra rendezett hét képeslap-kiállítást tekintették meg. A tematikus kiállításokhoz tartozó kérdésekre egy úgynevezett „útlevélben” rögzíthették a válaszokat, melyben sokat segített a könyvtár helyismereti gyűjteménye. A játékba egyénileg, valamint 2–5 fős csapatokkal is bekapcsolódhattak az olvasók, életkori megkötés nélkül.

Egy csapat és három egyéni megfejtő adott valamennyi kérdésre megfelelő választ. A nyertesek a következők: a Miskolci nővérek csapata (Jóni Zsuzsanna és Sváb Józsefné), Deák Ferencné, Simon Eszter, Szojka Andrásné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában