CineFest

2020.09.09. 07:00

Fesztiválélményt adnak a régebbi sikerfilmek

Elkezdődik a héten a vetítésekben gazdag CineFest Special.

20190914 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak Magyarország Jobb, mint a film címmel nyílt plakátkiállítás a Művészetek Házában.

Fotó: Ádám János

A 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált csak 2021. szeptember 10–18. között tartják meg, hiszen a világjárvány miatt megcsappant az idei filmbemutatók száma, és elmaradtak a friss filmtermésből válogató más nemzetközi fesztiválok is. Miskolc így sem marad filmes esemény nélkül – abból gazdálkodnak a szervezők, ami van: főleg a korábbi filmek élményét használják, hogy a helyi közönség ne érezze csalódottnak magát. Filmes verseny és nemzetközi zsűri nélkül kísérlik meg életre hívni a fesztiváli hangulatot.

Miskolcinak lenni

A szeptember 11. és 19. között esedékes CineFest Special keretén belül többek között felidézik az elmúlt évek díjnyertes nagyjátékfilmjeit és levetítik a fesztivál tizenhét évének legjobb kisjátékfilmjeit is. Folytatják a ReelRock-filmeket bemutató szabadtéri filmvetítéseket, a CineFest Adventure-t. Újra a nagy vászonra visznek számos magyar filmtörténeti klasszikust, és a város imázsfilmes pályázatának győzteseit is láthatják a nézők az Otthonunk, Miskolc Program keretében: mint lapunkból is ismert, ezzel az utóbbi kezdeményezéssel azért szólította meg a helyi közösséget a fesztivál, hogy mutassák meg, mit jelent miskolcinak lenni. Filmvetítéssel emlékeznek meg a 125 éve született Moholy-Nagy Lászlóról, és idén is itt lesz a Magyar Hollywood vetélkedő országos döntője.

A hétvégéken a GasztroPlacc ismét a Müha elé költözik, és üzemel a hagyományos CineFest Lounge is, dzsesszkoncertekkel kiegészülve. A rendezvény részletes programjáról a www.cinefest.hu és a www.cinemis.hu honlapokon, valamint Facebook-oldalainkon tájékozódhatnak – tudhatjuk meg a szervezők, a Cine-Mis Nonprofit Kft., a CineFest Egyesület és az Észak-Magyarországi Regionális Filmalap – Miskolc Alapítvány sajtóközleményéből.

(A borítóképen: Ez is a CineFesten volt, válogatás filmplakátokból)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában