Otthoni Dallamok

2020.06.09. 08:30

Több borsodi indulót is díjaztak a furulyaversenyen

Nívódíjakat is kiosztottak az első online furulyaversenyen.

Tóth Balázs

Forrás: ÉM

Kihirdették az Otthoni Dallamok elnevezésű online furulyaverseny eredményeit, amelyen számos megyebeli, mezőkövesdi és környékbeli diák is szerepelt, többen helyezést és különdíjat érdemeltek ki.

56 iskolából

Garamvölgyi-Bene Beáta főszervező, a Forrás Alapfokú Művészeti Iskola tanára az eredményhirdetéskor elmondta, az ország 56 iskolájából 166 nevezés érkezett a versenyre, a Facebook-ra fölkerült videók 268 ezer embert értek el. Számos támogató volt, így 43 gyereket tudtak díjazni, az első három helyezésen kívül a kiemelkedően teljesítők nívódíjat kaptak, illetve különdíjakat is kiosztottak. A közönségdíjas a Záhonyban tanuló Szilágyi Mirázs Hanna lett, akinek produkciója 31 ezer embert ért el, akiktől 1650 pozitív visszajelzés érkezett.

Az I. korcsoportban a keszthelyi Capári Levente Nimród és a szombathelyi Nagy Gréta Sára kapott első díjat, a megyéből Miknyóczki Nándor második, Nyerges Boglárka harmadik díjat kapott. A II. korcsoportban nívódíjat érdemelt ki a budapesti Zolnai Katalin, első helyet Kleszó Luca (Forrás Művészeti Iskola) és Szilágyi Iringó (Parasznya), harmadik lett a mezőkövesdi Bollók Róza. A III. korcsoportban első díjat érdemelt ki Szilágyi Mirázs Hanna, a IV. korcsoportban nívódíjat Szafián Réka (Acsád), első helyet pedig Farkas Vanessza (Nyíregyháza). A Pedagógus különdíjat Bende Gabriella (Szombathely) és Vajda Szilárd (Keszthely) érdemelték ki, akik sok diákkal neveztek, s tanítványaik kiváló eredményeket értek el.

(A borítóképen: Szilágyi Mirázs Hanna online előadása)

 

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában